Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/12344/blogeris-rusijoje-nuteistas-uz-irasa-tinklarastyje/spausdinti/

„Blogeris“ Rusijoje nuteistas už įrašą tinklaraštyje

Publikuota: 2008-07-09 10:01
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Rusijos gyventojas, savo interneto dienoraštyje vietos miliciją išvadinęs padugnėmis, pirmadienį sulaukė teismo bausmės už ekstremizmą. Šiam „blogeriui“ paskirta vienerių metų kalėjimo lygtinai bausmė tapo įspėjimu kitiems tinklaraščių autoriams dėl suvaržytų galimybių laisvai kalbėti internete, praneša „Reuters“.

28-ių muzikantas iš Syktyvkaro miesto Savva Terentjevas praėjusiais metais savo tinklaraštyje rašė, kad milicijos pajėgos turi būti „apvalytos" du kartus per dieną deginant pareigūnus viešai. Apkaltintas dėl neapykantos ir nesantaikos kurstymo, vyriškis sulaukė lygtinės vienerių metų kalėjimo bausmės.

Kovotojai už žodžio laisvę teigė, kad šis atvejis gali tapti pavojingu precedentu dėl kalbos internete suvaržymo. Internetas iki šiol buvo atsvara tradicinei nuo valdžios priklausomai spaudai, kuriame galėjo vykti politiniai debatai.

Ekstremizmą stebinčios nevyriausybinės organizacijos direktorius Aleksanderis Verchovskis teismo paskirtą bausmę pavadino nepagrįstu sprendimu. Anot jo, nors vyriškio pasisakymas ir buvo šiurkštus, tačiau sprendimas neadekvatus ir jis gali reikšti, jog daugiau kalbėti šiurkščiai internete nevalia apie nieką.

Nuosprendis buvo plačiai aptarinėjamas ir Rusijos tinklaraščiuose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!