Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/12050/vilniuje-renkasi-geriausi-matematines-statistikos-specialistai/spausdinti/

Vilniuje renkasi geriausi matematinės statistikos specialistai

Publikuota: 2008-06-14 09:16
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Birželio 16–19 d. viešbutyje „Best Western Naujasis Vilnius“ vyks Šiaurės šalių matematinės statistikos konferencija NORDSTAT 2008, pranešė Vilniaus universitetas.

Tai senas tradicijas turinti konferencija, kas dveji metai pateikianti šiuolaikinius tikimybių teorijos ir matematinės statistikos laimėjimus. Pirmą kartą ji rengiama ne Šiaurės šalyse, o Lietuvoje. Šis faktas rodo tikimybių teorijos ir matematinės statistikos srityse dirbančių Lietuvos mokslininkų darbų tarptautinį pripažinimą, teigiama pranešime.

Konferencija skirta aktualiausiems šiuolaikinės statistikos klausimams: finansų matematikai, patikimumo teorijai, ekonometrijai, pramonės ir verslo statistikai. Joje dalyvaus geriausi matematinės statistikos specialistai iš Skandinavijos, Baltijos ir kitų šalių. Plenarinius pranešimus skaitys garsūs pasaulyje matematinės statistikos specialistai Kjersti Aas (Norvegija), Hans Künsch (Šveicarija), Aad van der Vaart (Olandija), Willem van Zwet (Olandija).

Tarptautiniame renginyje dalyvaus 170 mokslininkų iš 22 šalių. Be Skandinavijos ir Baltijos šalių atstovų, joje – dalyviai iš Kanados, Izraelio, Didžiosios Britanijos, Rusijos ir kitų šalių.

NORDSTAT 2008 konferenciją organizuoja Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakultetas, Matematikos ir informatikos institutas bei Lietuvos statistikų sąjunga.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!