Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/11879/efektyvios-veiklos-rekomendacijos-alytaus-ir-siauliu-verslui/spausdinti/

Efektyvios veiklos rekomendacijos – Alytaus ir Šiaulių verslui

Publikuota: 2008-06-03 11:20
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: el. paštas TELE2, UAB

Alytaus ir Šiaulių verslininkai turi progą susipažinti su pasaulyje pripažintų verslo konsultantų įžvalgomis. Birželio 3 dieną Alytuje ir birželio 4 dieną Šiauliuose vyks telekomunikacijų bendrovės „Tele2“ inicijuoto seminarų ciklo vadovams „TIVVI – „ Tele2“ inovatyvaus ir veržlaus verslo iniciatyva“ renginiai, skirti efektyviam verslo valdymui.

Seminarų tema – „Kaip sukurti efektyvų verslo modelį? Verslo procesų nuomos “outsourcing” principai ir pasekmės“. Kaip ir ankstesniuose seminaruose, efektyvaus verslo patirtimi jame dalinsis žinomi verslo ir mokslo atstovai.

Seminare savo mintimis dalinsis dr. Maiklas Mol‘as, atstovaujantis Didžiosios Britanijos Redingo universitetą. Remdamasis savo ilgamete patirtimi, lektorius patars, kada ir kaip ilgai verta nuomoti savo verslo procesus kitoms įmonėms, kiek mokėti už juos ir kaip tokiais atvejais efektyviai valdyti santykius su trečiosiomis šalimis.

„Verslo procesų nuoma dažnai yra įvardijama kaip sėkmę garantuojantis verslo modelis, tačiau tai rizikingas kelias, reikalaujantis didelio įmonės pasirengimo ir specifinių žinių. Tik gerai atlikę „namų darbus“ verslininkai gali tikėtis, kad verslo procesų nuoma virs mažesnėmis sąnaudomis, o ne staiga išaugusiomis išlaidomis ir suprastėjusia veiklos kontrole“, – pažymėjo M. Mol‘as.

Vieną sėkmingiausių verslo procesų nuomos diegimo pavyzdžių Lietuvoje pristatys Mindaugas Ubartas, „Tele2“ pardavimų direktorius. Seminaro dalyviams jis papasakos apie „Tele2“ patirtį diegiant „outsourcing‘o“ principus savo veikloje, jo pranašumus ir įtaką efektyvesnei įmonės veiklai plėtoti.

„Nepagrindinės veiklos perdavimas išorės bendrovėms yra vienas svarbiausių „Tele2“ sėkmės šaltinių – tai leidžia įmonei lanksčiai valdyti verslo procesus ir kartu išlaikyti paprastą įmonės struktūrą. Verslo nuomos partneriai specializuojasi vienoje srityje, tad savo darbą gali atlikti profesionaliau, o mes galime susitelkti į pagrindinę savo veiklą – teikti vartotojams paprastas naudoti ir kokybiškas ryšio paslaugas už mažiausią kainą“, – pabrėžė M. Ubartas.

Susipažinti su seminaro lektorių pranešimais ir praktiniais pavyzdžiais bus galima ir specialiai TIVVI projektui skirtame interneto tinklapyje www.tivvi.lt. Svetainės lankytojai čia ras ne tik naudingos seminarų medžiagos, bet dalį skaitytų pranešimų galės išklausyti arba peržiūrėti. Svetainėje informacija nuolat atnaujinama.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!