Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/1157/pirma-karta-lietuvoje-rengiamas-seminaras-apie-programines-irangos-architekturos-projektavima/spausdinti/

Pirmą kartą Lietuvoje rengiamas seminaras apie programinės įrangos architektūros projektavimą

Publikuota: 2005-05-11 12:01
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Baltijos programinė įranga, UAB

Programinės įrangos kūrimo kompanija UAB „Baltijos programinė įranga“ (BPĮ) šiais metais rengia antrąjį seminarą iš ciklo: programinės įrangos kūrimo etapai. Tai vienintelis tokio pobūdžio seminarų ciklas Lietuvoje. BPĮ specialistai, žinomi kaip UML modeliavimo priemonės kūrėjai bei Java technologijų ekspertai, seminarų metu dalijasi patirtimi, sukaupta vykdant didelės apimties projektus Lietuvos bei užsienio kompanijoms. Renginio metu bus pristatomi pagrindiniai programinės įrangos projektavimo principai, pateikiami patarimai, kaip pasiekti projektavimo ir architektūros dokumentavimo naudos IT sistemų kūrimo bei palaikymo etapuose.

Seminarai, kaip ir buvo numatyta organizatorių, vyksta nuosekliai pagal programinės įrangos kūrimo etapus. Pirmasis seminaras, skirtas pradiniam IT sistemų kūrimo etapui – reikalavimų valdymui, įvyko kovo 22 d. „Forum Palace“, Vilniuje. Renginys sulaukė ne tik programinės įrangos kūrėjų, bet ir IT projektų užsakovų susidomėjimo.

Seminaras „Programinės įrangos architektūros projektavimas“ vyks š. m. gegužės 26 d., Vilniuje, „Forum Palace“. Preliminari renginio pradžia 13 val., pabaiga – 17 val. Susidomėję kviečiami užsukti į BPĮ svetainę ir iš anksto pateikti rūpimus klausimus renginio organizatoriams.

„Naujausias technologijas naudojančios Lietuvos bendrovės vis daugiau dėmesio skiria geriems projektavimo sprendimams ir pačiai projektavimo veiklai. Daugėja kompanijų, besidominčių projektavimo ir UML modeliavimo kalbos mokymais ir konsultacijomis. Šios kompanijos ne tik įsigyja ir naudoja UML įrankius, apsibrėžia projektavimo dokumentų ruošinius ir dokumentavimo stilių, bet ir įveda programinės įrangos architektų specializaciją“, - teigia BPĮ mokymų skyriaus vadovas Darius Šilingas.

Pasak Dariaus Šilingo, Lietuvos IT darbo kaštai artėja prie kitų Europos šalių, tokių kaip Vokietija, Anglija, Prancūzija, todėl nuolat reikia kelti programinės įrangos kokybę ir darbo efektyvumą.

„Efektyvus kokybiškos didelės apimties programinės įrangos kūrimas neįmanomas be profesionalaus projektavimo, todėl mes esame įsitikinę, kad ir toliau augs poreikis projektavimo žinioms, priemonėms ir metodams. Lietuvos programinės įrangos kūrimo pramonė plečiasi, o kartu auga ir poreikis kurti didesnės apimties IT sistemas, kur programinės įrangos architektūros projektavimas tampa vis svarbesnis“.

BPĮ kursus dėsto nuo 2002 metų. Mokymai skirti IT specialistams bei programinės įrangos užsakovams, siekiantiems užtikrinti aukštą kuriamos programinės įrangos kokybę bei lengvą techninį palaikymą. „Nuo kitų mokymo centrų skiriamės tuo, kad kursų metu dalijamės savo praktine patirtimi“, - teigia produktų plėtros direktorius Saulius Kaukėnas. Mokymo bei konsultavimo paslaugas teikia bendrovės darbuotojai, dalyvavę tarptautiniuose projektuose ir turintys ilgametės programinės įrangos kūrimo bei šio proceso valdymo patirties.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!