Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/10480/canon-apdovanoja-metu-pasaulio-spaudos-fotografijos-nugaletoja/spausdinti/

„Canon“ apdovanoja Metų pasaulio spaudos fotografijos nugalėtoją

Publikuota: 2008-02-15 10:17
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Canon

„Canon“ sveikina Britanijos fotografą Timą Heteringtoną (Tim Hetherington) laimėjusį 2007 metų pasaulio spaudos fotografijų konkursą. Jo JAV kareivio, besiilsinčio Afganistamo Korengalio slėnyje, su „Canon EOS 5D“ nufotografuotas vaizdas buvo pasirinktas iš 80536 vaizdų.

Vykstantis 51 metus pasaulio fotografijos konkursas visame pasaulyje žinomas kaip pasaulyje prestižiškiausias fotožurnalistų konkursas. Šiais metais buvo pateikta 5019 fotografų iš 125 valstybių vaizdų – 12,5 procentų daugiau nei praeitais metais. „Canon“ yra pasaulinė šio fotografijos konkurso rėmėja nuo 1992.

„Canon“ sveikina Timą Heteringtoną ir visus 51–ojo pasaulio spaudos fotografų nugalėtojus“ – sakė „Canon Consumer Imaging, Europe“ vadovas Mogensas Jensenas (Mogens Jensen). „Tokiu metu, kai internetu kiekvienas žurnalistas gali dirbti ir jo kūryba pasiekti pasaulinę auditoriją, šis konkursas tampa kaip niekada svarbus. Mes didžiuojamės savo bendradarbiavimu su Pasauliniu spaudos žurnalistų konkursu, nes jis padėjo mums suprasti fotožurnalistų poreikius.“

Tarptautinė 13 vaizdų redaktorių, fotografų ir spaudos agentūrų atstovų žiuri, vadovaujama Gario Naito (Gary Knight) iš Diddžiosios Britanijos IVV fotoagentūros beveik dvi savaites prieš prizų teikimą išrinko 10 temų kategorijų nugalėtojus iš 23 tautybių 59 fotožurnalistų, kurie buvo atrinkti kaip geriau savo kategorijos 2007 metų fotografai.

Šis vaizdas laimėtojas užfiksuotas Timo Heteringtono 2007 metų rugsėjo 16 dieną. Jame vaizduojamas JAV kareivis, besiilsintis Restrepo bunkeryjeAfganistano Korengalio slėnyje, ir šis vaizdas pavadintas būrio nario, nužudyto sukilėlių, vardu. Tai septintieji metai iš eilės, kai šis fotografas naudojasi „Canon EOS“ įranga – šiais metais ja buvo laimėtas apdovanojimas.

Heteringtonas gaus 10 000 EUR prizą iš Pasaulio spaudos fotografų fondo ir jam šis prizas bus įteiktas balandžio 27 dieną Amsterdame. Be to, „Canon Europe“ dovanos fotoaparatą „EOS-1Ds Mark III“. Prizus laimėjusių pasaulio spaudos fotografų darbų paroda bus demonstruojama nuo balandžio 29 iki birželio 22 dienos Oude Kerke Amsterdame ir toliau keliaus po 100 miestų 50 šalių visame pasaulyje.

Šių metų konkursas buvo antrasis, kurio vaizdai bus patalpinti internete, todėl kiekvienas galės matyti konkurso dalyvių darbus visame pasaulyje. Daugiau nei 80 procentų dalyvių savo vaizdus pateikė per internetą – tai dvigubai daugiau nei 2007 metais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!