Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/10375/nacionaline-pazangos-premija-kviecia-teikti-paraiskas/spausdinti/

NACIONALINĖ PAŽANGOS PREMIJA kviečia teikti paraiškas

Publikuota: 2008-02-04 14:28
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Nacionalinė pažangos premija, VšĮ

NACIONALINĖ PAŽANGOS PREMIJA akademinę, verslo ir kultūros visuomenę kviečia teikti paraiškas 2008 m. apdovanojimams. Apdovanojimai, įgiję „Lietuvos Nobelio premijos“ vardą, bus teikiami jau trečią kartą.

Nuo š.m. vasario 1 d. priimamos paraiškos trims 70 000 Lt vertės (Mokslo pažangos, Partnerystės pažangos ir Kultūros pažangos) premijomis. NPP komitetas paraiškų premijoms lauks iki 2008 m. balandžio 1 d.

Specialią kandidatų paraiškos formą ir reikalavimus teikiamiems darbams galima rasti tinklapyje www.npp.lt. Laureatų paskelbimas iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje numatytas 2008 m. antroje gegužės pusėje.

Mokslo pažangos premija bus skirta mokslininkams ar jų grupėms už mokslo ir Lietuvos intelektinio potencialo vystymą. Ši premija orientuota į aukščiausius pasaulinius mokslo standartus ir atradimus, kurių rezultatai turi didelę įtaką Lietuvos pažangai.

Partnerystės pažangos premija apdovanos už indėlį į gyvenimo kokybės gerinimą ir šalies konkurencingumo didinimą. Premija skirta mokslininkams ir verslininkams – už sėkmingą bendradarbiavimą diegiant praktikoje pažangiausias technologijas ir naujoves, už sėkmingą drąsiausių eksperimentų taikymą versle. Kultūros pažangos premija bus skirta už pasaulinės patirties ir savo talento sklaidą ugdant Lietuvos ateities kartas visose kultūros raiškos formose. Kandidatus NACIONALINEI PAŽANGOS PREMIJAI 2008 m. gali siūlyti ne tik mokslo institucijos, verslo, pramonės, meno, kultūros asociacijos ar pelno nesiekiančios organizacijos, bet ir ne mažesnės kaip penkių asmenų mokslininkų, verslininkų ar kultūros veikėjų iniciatyvinės grupės.

NACIONALINĖS PAŽANGOS PREMIJOS iniciatyva jungia ir vienija pagrindinius šalies akademinės visuomenės segmentus. Projekte aktyviai dalyvauja Lietuvos mokslų akademija, Lietuvos mokslo taryba, šalies aukštosios mokyklos, mokslinių tyrimų įstaigos ir institutai ir ekspertinės institucijos. Jų pagrindu sudarytas NACIONALINĖS PAŽANGOS PREMIJOS komitetas, kuris ir vertina premijoms pateiktas paraiškas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!