Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/91057/lietuvos-saules-energetikos-bendrove-svaria-energija-aprupins-armenijos-istaigas/spausdinti/

Lietuvos saulės energetikos bendrovė švaria energija aprūpins Armėnijos įstaigas

Publikuota: 2024-03-28 16:23
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Penkios Armėnijoje įsikūrusios įstaigos, įskaitant vaikų darželius, kultūrinį centrą ir nacionalinį politechnikos universitetą, netrukus naudosis lietuvių įrengtos saulės jėgainės elektros energija. Elektrinę įrengs Lietuvos saulės energetikos bendrovė „Solet“.

Pasak bendrovės generalinio direktoriaus Andriaus Karazino, įrengta saulės elektrinė tieks daugiau kaip 492 000 kWh elektros energijos per metus, o tai užtikrins beveik 90 proc. šių įstaigų metinių elektros energijos poreikių.

Iki šiol šios institucijos priklausomos nuo elektros energijos tik iš tinklo, o šildymui naudoja gamtines dujas arba dyzeliną. Dalyvaudamos tokiuose projektuose ir įrengdamos saulės elektrines, Lietuvos įmonės ne tik svariai prisideda prie aplinkosaugos ir gyvenimo kokybės gerinimo trečiosiose šalyse, bet ir padeda ten įsikūrusioms įstaigoms siekti švietimo ir bendruomenės plėtros tikslų.

Projekto įgyvendinimo darbai prasidėjo pernai rugpjūtį, planuojama, kad saulės elektrinė bus įrengta šiemet rugpjūtį. Projektai finansuojami Klimato kaitos programos lėšomis, kurias administruoja Lietuvos Respublikos Aplinkos Ministerijos Aplinkos Projektų Valdymo Agentūra (APVA). Dalį lėšų skiria bendrovė „Solet“ kartu su partneriais.

Nuo 2018 metų „Solet“ jau yra įgyvendinusi 16 dvišalių vystomojo bendradarbiavimo projektų kitose šalyse, tokiose kaip Sakartvelas, Moldova, Armėnija, Nigerija. Jose bendrovė įrengė virš 60 elektrinių mokyklose, vaikų darželiuose, karo pabėgėlių stovyklose, ligoninėse ir kitose įstaigose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!