Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/91012/qualcomm-pristate-dar-viena-nauja-mikroschemu-rinkini-skirtas-vidutines-klases-irenginiams/spausdinti/

„Qualcomm“ pristatė dar vieną naują mikroschemų rinkinį: skirtas vidutinės klasės įrenginiams

Publikuota: 2024-03-26 21:13
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

JAV technologijų bendrovės „Qualcomm“ kuriami procesoriai naudojama daugelio išmaniųjų telefonų gamintojų. Šio gamintojo produkcija veikia tokių gamintojų kaip „Xiaomi“, „Samsung“ bei daugelio kitų produktuose. Neseniai debiutavo ir pirmoji šių metų naujovė.

„Qualcomm“ pristatė dar vieną naują mikroschemų rinkinį: skirtas vidutinės klasės įrenginiams

Kovo 18 dieną buvo pristatytas daugelio antroje šių metų pusėje pasirodančių flagmanų komponentas – naujas „Qualcomm“ procesorius. Kaip ir buvo tikėtasi, JAV kompanijos vadovai pademonstravo naująjį „Snapdragon 8s Gen 3“, kuris sukurtas naudojant 4 nm architektūrą.

Dabar pristatomas ir dar vienas naujas mikroschemų rinkinys – tai „Snapdragon 7+ Gen 3“. Nesunku nuspėti, jog šis lustas yra atnaujinta „Snapdragon 7 Gen 3“ versija, kuri naudoja tą patį „Cortex-X4“ pagrindinį branduolį, o taip pat pasiūlys ir tas pačias dirbtinio intelekto galimybes kaip ir „Qualcomm“ flagmanų procesoriai.

„Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 3“ turėtų pasiūlyti 15 proc. spartesnį procesorių ir 45 proc. geresnį „Adreno“ grafikos procesorių veikimą. Ši naujiena naudoja ir 5 proc. mažiau energijos nei ankstesnės kartos modelis. Verta paminėti ir tai, jog šis lustas yra pirmasis „Snapdragon 7“ serijos produktas, turintis įrenginyje įdiegtas dirbtinio intelekto galimybes.

Ši „Qualcomm“ naujiena palaiko įvairius didelės kalbos modelį ir didelės vizijos modelį, pavyzdžiui, „Baichuan-7B“, „Llama 2“, „Gemini Nano“ ir „Zhipu ChatGLM“. Dirbtinio intelekto funkcijos turėtų užtikrinti geresnius virtualiuosius asistentus ir neįtikėtinai efektyviai kurti dar nematytą turinį. Pramogos turėtų būti prieinamos visur, naudojant daugiakalbį vertimą ir transkripciją.

Naujasis „Snapdragon 7+ Gen 3“ sukurtas pagal 4 nm technologinį procesą, o pagrindinis procesoriaus „Cortex-X4“ branduolys turi 2,8 GHz taktinį dažnį. Taip pat yra 4 našumo branduoliai, kurių dažnis 2,6 GHz, ir 3 efektyvumo blokai, kurių dažnis 1,9 GHz.

Čia naudojamas „Snapdragon X63 5G“ modemas su mobiliojo ryšio sistema „FastConnect 7800“ ir „3GPP Release 17 5G“. Duomenų siuntimas per NR siekia iki 4,2 Gb/s, o telefonai su šiuo lustu galės veikti visais senesniais korinio ryšio standartais.

Jau artimiausiu metu turėtume išvysti ir pirmuosius telefonus, kurie naudos šį procesorių. Visą informaciją apie tai, kaip ir įprasta, rasite mūsų portale.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!