Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/90944/pasiruoskite-flagmanu-zudiku-antpludziui-qualcomm-pristate-nauja-snapdragon-procesoriu/spausdinti/

Pasiruoškite flagmanų žudikų antplūdžiui: „Qualcomm“ pristatė naują „Snapdragon“ procesorių

Publikuota: 2024-03-21 09:26
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

JAV technologijų bendrovės „Qualcomm“ kuriami procesoriai naudojama daugelio išmaniųjų telefonų gamintojų. Šio gamintojo produkcija veikia tokių gamintojų kaip „Xiaomi“, „Samsung“ bei daugelio kitų produktuose. O dabar debiutuoja ir pirmoji metų naujovė.

Pasiruoškite flagmanų žudikų antplūdžiui: „Qualcomm“ pristatė naują „Snapdragon“ procesorių

Kovo 18 dieną buvo pristatytas ir daugelio antroje šių metų pusėje pasirodančių flagmanų komponentas – naujas „Qualcomm“ procesorius. Kaip ir buvo tikėtasi, JAV kompanijos vadovai pademonstravo naująjį „Snapdragon 8s Gen 3“, kuris sukurtas naudojant 4nm architektūrą.

Naujasis „Qualcomm“ mikroschemų rinkinys priskiriamas aukščiausios klasės bendrovės produktams, tačiau yra kiek pigesnis nei praėjusių metų pabaigoje debiutavęs „Snapdragon 8 Gen 3“. Šis 4nm architektūros pagrindu sukurtas lustas turi pagrindinį „Cortext-X4“ branduolį su 3,0 GHz taktiniu dažniu. Jis aprūpintas ir keturiais 2,8 GHz našumo branduoliais ir trimis 2,0 GHz efektyvumo branduoliais.

Verta pastebėti ir tai, jog šis mikroschemų rinkinys naudoja kiek kitokią konfigūraciją nei „Snapdragon 8 Gen 3“ lustas, kur rasime pagrindinį branduolį, penkis didžiuosius ir du mažuosius branduolius. „Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3“ palaiko iki 24 GB LPDDR5x operatyviosios (RAM) atminties (iki 4200 MHz) ir UFS 4.0 saugyklą. Ryšiams užtikrinti naudojama USB 3.1 Gen 2 USB-C jungtis.

Žinoma, didžiausios naujienos susijusios su generatyviniu dirbtiniu intelektu. Naujasis „Snapdragon 8s Gen 3“ palaiko tokius modelius kaip „Llama 2“, „Baichuan-7B“ ir „Gemini Nano“. Čia bus palaikomi modeliai iki 10 mlrd. parametrų. Tiesa, naujasis „Qualcomm“ lustas nėra toks spartus kaip „Snapdragon 8 Gen 3“, tačiau lenkia „8 Gen 2“ variantą savo dirbtinio intelekto galimybėmis.

Be dirbtinio intelekto, naujasis mikroschemų rinkinys siekia užtikrinti aukščiausios klasės kamerų patirtį ir žaidimų našumą. Pirmuoju atveju jame yra trigubas 18 bitų ISP, kuris veikia kartu su „Hexagon NPU“ vaizdo apdorojimui. ISP ir NPU derinys taip pat pagerina vaizdo kokybę tamsoje ir netgi gali atlikti „outpainting“, t. y. „atkirpti“ vaizdą.

Kalbant apie technines galimybes, šis „Qualcomm“ lustas gali veikti su trimis 36 MP kameromis ir pasiūlyti 30 kadrų per sekundę spartą su nuliniu užrakto vėlavimu arba analogiškas galimybes su 108 MP objektyvu. Didžiausia vaizdo fiksavimo raiška yra 200 MP. Čia palaikomi 10 bitų HEIC ir HEVC vaizdo standartai ir vaizdo įrašai su 4K HDR, kurių sparta siekia 60 kadrų per sekundę. Atkreipkite dėmesį, kad nėra 8K vaizdo režimo, taip pat nėra 4K 120 kadrų per sekundę galimybės. Šie režimai rezervuoti aukščiausios klasės 8 serijos modeliams.

Mikroschema gali valdyti įmontuotą Quad HD+ raiškos ekraną su 144 Hz atsinaujinimo dažniu arba 4K ekraną su 60 Hz dažniu. Palaikomas kintamas atnaujinimo dažnis nuo 1 Hz iki 240 Hz. Išoriniams ekranams palaikomos iki 8K plokštės (30 Hz) arba 1080p didelio atnaujinimo dažnio plokštės (iki 240 Hz).

Tarp gamintojų, kurie bendradarbiauja su šia JAV bendrove rasime „Asus“, „Honor“, „iQOO“, „Meizu“, „Nio“, „Nubia“, OnePlus“, „Oppo“, „Realme“, „Redmi“, „RedMagic“, „Sony“, „Vivo“, „Xiaomi“ ir ZTE. Pirmieji išmanieji telefonai turėtų debiutuoti už kelių mėnesių, tačiau pirmų naujienų galime sulaukti ir gerokai anksčiau.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!