Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/90781/kuriamas-skyscio-ausintuvas-be-pompos-ar-kitu-judanciu-daliu/spausdinti/

Kuriamas skysčio aušintuvas be pompos ar kitų judančių dalių

Publikuota: 2024-03-05 18:15
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Vokietijos bendrovė „Wieland“ sukūrė procesoriaus aušintuvo prototipą. Aušintuve procesoriui aušinti naudojamas vadinamasis termosifono principas, o ne pompa, kaip įprastiniuose AIO (All-in-One) aušintuvuose. Žinomo spartintojo ir technologijų apžvalgininko der8auer vaizdo apžvalgoje „Wieland“ aušintuvo prototipo našumas lyginamas su tradiciniu „Corsair“ AIO aušintuvu.

Kuriamas skysčio aušintuvas be pompos ar kitų judančių dalių

Verta pridurti, kad dabartinė versija yra tik prototipas, todėl galutinis dizainas gali atrodyti visiškai kitaip, kai (ir jei) jis bus pateiktas rinkai. De8auer pakeitė ventiliatorius, kurie buvo uždėti ant prototipo, tais, kuriuos turi „Corsair“ aušintuvas, kad išlaikytų tas pačias charakteristikas savo testams. Pasak der8auer, šiuo metu aušintuvas palaiko šiuolaikinius „Intel“ ir AMD lizdus, pavyzdžiui, LGA1700 arba AM5.

Žaidimų apkrovų metu „Wieland“ aušintuvas sugebėjo išlaikyti panašią procesoriaus temperatūrą kaip ir „Corsair“ AIO aušintuvas, tačiau „Cinebench R23“ testo rezultatai buvo labiau „Corsair“ naudai. Šiame konkrečiame teste „Wieland“ aušintuvas pasiekė maksimalią maždaug 78 °C temperatūrą, o „Corsair“ AIO aušintuvas – 70 °C temperatūrą.

Didžiausias „Wieland“ privalumas – mechaninių dalių nebuvimas, todėl mažėja gedimo tikimybė, taip pat mažesnis triukšmo lygis, nes nėra pompos, kuri keltų triukšmą, vienintelį triukšmą keltų ventiliatoriai. Žinoma, yra keletas sričių, kuriose aušintuvą galima patobulinti, kol jis bus paruoštas rinkai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!