Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/90646/naujausi-arm-neoverse-lustai-n3-ir-v3-gerokai-pagerins-dirbtinio-intelekto-nasuma/spausdinti/

Naujausi „Arm Neoverse“ lustai N3 ir V3 gerokai pagerins dirbtinio intelekto našumą

Publikuota: 2024-02-23 10:29
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©MoksloTaskas.lt
Inf. šaltinis: MoksloTaskas.lt

Siekdama neatsilikti nuo dirbtinio intelekto bumo, „Arm“ pristatė savo naujausius technologinius pasiekimus – „Neoverse N3“ ir „V3“ lustus ir šiais procesoriais pagrįstą „Neoverse Compute Subsystems“ (CSS) technologiją – „greičiausią kelią nuo koncepcijos iki naujos kartos debesijos diegimo“.

Asociatyvi nuor.
Asociatyvi nuor.

Bendrovė „Arm“ taip pat paskelbė naujos kartos „Neoverse CSS“ platformų pavadinimus – „Vega“ ir „Ranger“, kurios taps „Neoverse V4 Adonis“ ir „N4 Dionysus“ produktais.

Naujausia „Neoverse“ lustų technologija pagrįsta „Arm“ skaičiavimo architektūra. Tai leis „Arm“ partneriams kurti specializuotus lustus mažesnėmis sąnaudomis, mažesne rizika ir greičiau, nei taikant tradicinius kūrimo metodus, pateikti juos rinkai.

„Arm“ teigia, kad jos „Neoverse CSS V3“ technologija siūlo „greičiausią kelią nuo koncepcijos iki naujos kartos debesijos diegimo pasauliniams partneriams“. Ji taip pat siūlo „gerokai didesnį našumą“, geresnį efektyvumą ir išskirtines funkcijas.

„Arm“ žada, kad „Neoverse CSS V3“ lustų našumas viename lizde, palyginti su „CSS V2“, padidės 50 proc. „Neoverse CSS V3“ turės 64 branduolius viename klasteryje ir iki 128 branduolių viename lizdelyje, taip pat palaikys visas šiuolaikines atminties ir įvesties/išvesties technologijas, tokias kaip PCIe Gen5, CXL 3.0 ir HBM3.

Pasak bendrovės, įdomiausia galimybė – sukurti skaičiavimo platformas, panašias į „NVIDIA Grace Hopper“, skirtas klientams, norintiems įdiegti savo dirbtinio intelekto greitintuvą.

Kompanija teigia, kad „Neoverse“ CSS N3 technologija užtikrina 20 proc. didesnį našumą vienam vatui, palyginti su CSS N2. Platformos konfigūracijose bus siūloma nuo 8 iki 32 branduolių, o 32 branduolių varianto TDP bus 40 W.

„Arm“ architektūros perspektyvas patvirtino „Intel“ pranešimas, kad ji ketina „remti pradedančiąsias įmones, kuriančias „Arm“ pagrindu veikiančias technologijas, ir pasiūlyti reikiamą intelektinę nuosavybę, gamybos paramą ir finansinę pagalbą, kad būtų skatinamos inovacijos ir augimas“.

Bendrovė planuoja „teikti pažangias gamybos paslaugas „Arm“ pagrindu veikiančioms sistemoms lustuose (SoC)“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!