Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/90523/samsung-ijungs-miego-apnejos-aptikimo-funkcija-galaxy-watch-laikrodziuose/spausdinti/

„Samsung“ įjungs miego apnėjos aptikimo funkciją „Galaxy Watch“ laikrodžiuose

Publikuota: 2024-02-14 13:36
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©MoksloTaskas.lt
Inf. šaltinis: MoksloTaskas.lt

„Samsung“ gavo JAV Maisto ir vaistų administracijos (FDA) patvirtinimą dėl miego apnėjos aptikimo funkcijos išmaniajame laikrodyje „Samsung Galaxy Watch“.

Dar praėjusį rudenį Pietų Korėjos maisto ir vaistų saugos ministerija leido naudoti dėvimus prietaisus kvėpavimo sutrikimams aptikti, todėl „Samsung Health Monitor“ atnaujinimas pirmiausia bus išleistas šioje šalyje.

„Samsung“ įjungs miego apnėjos aptikimo funkciją „Galaxy Watch“ laikrodžiuose

Gydytojai nelaiko išmaniųjų laikrodžių patikima priemone miego apnėjai ir kitiems sveikatos sutrikimams nustatyti, tačiau tai nesustabdė tokių bendrovių kaip „Apple“, „Fitbit“, „Withings“ ir kitų, kurios bando įtraukti šią funkciją į savo dėvimus prietaisus.

Gruodį „Bloomberg“ sužinojo, kad „Apple“ kuria pažangią sveikatos stebėseną (įskaitant miego apnėją ir hipertenziją) naujos kartos išmaniuosiuose laikrodžiuose „Apple Watch“.

FDA dar nepatvirtino, kad „Apple“ naudotų šią funkciją, o dėl patentinių ginčų su „Masimo“ bendrovei teko iš prietaiso pašalinti pulsoksimetro funkciją.

Kadangi apnėjos aptikimo funkcija priklauso nuo įmontuoto pulsoksimetro, jos atsiradimas išmaniajame laikrodyje „Apple Watch“ dabar labai abejotinas.

Norėdami naudotis miego apnėjos aptikimo funkcija, naudotojai turės palikti savo išmanųjį laikrodį „Samsung Galaxy Watch“ įjungtą per naktį ir stebėti savo miegą du kartus, kiekvieną kartą ne trumpiau kaip keturias valandas.

Laikrodis „Galaxy Watch“ visą naktį stebės deguonies kiekį naudotojo kraujyje, kurio sumažėjimas yra dažnas miego apnėjos ir kitų miego sutrikimų požymis.

Kvėpavimo pertraukimai miego metu yra pagrindinis centrinės miego apnėjos (kai smegenys nesiunčia signalų kvėpavimo raumenims) ir obstrukcinės miego apnėjos sindromo, kuris pasireiškia daliniu arba visišku viršutinių kvėpavimo takų užsikimšimu miego metu, požymis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!