Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/87448/apple-investuoja-milijardus-i-nauja-technologija-siekiama-atsikratyti-priklausomybes-nuo-pagrindiniu-konkurentu/spausdinti/

„Apple“ investuoja milijardus į naują technologiją: siekiama atsikratyti priklausomybės nuo pagrindinių konkurentų

Publikuota: 2023-06-03 08:20
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Apple“ yra nepriklausoma įmonė, kurianti beveik visas savo įrenginiuose naudojamas dalis. Tai suteikia jiems aiškų pranašumą prieš konkurentus. „Apple“ negamina savo dalių, o bendradarbiauja su specializuotomis įmonėmis, tokiomis kaip TSMC.

Šie gamintojai nori dirbti su „Apple“, o mainais „Apple“ įgyja tiekimo grandinės kontrolę.

Tačiau „Apple“ nėra tokia nepriklausoma, kai kalba pakrypsta apie ekranus. Šioje srityje įmonė bendradarbiauja su tokiais milžinais kaip „Samsung“ ir „LG Display“. Pranešama, kad „Apple“, siekdama geriau kontroliuoti savo ekranų tiekimą ir sumažinti priklausomybę nuo tokių partnerių kaip „Samsung“, daug investuoja į „microLED“ technologiją.

„Apple“ investuoja milijardus į naują technologiją: siekiama atsikratyti priklausomybės nuo pagrindinių konkurentų

Kaip žinote, „MicroLED“ yra gana nauja ekrano technologija, kuri turi potencialo būti geresnė nei LCD ir OLED ekranai. Ji yra savaime spinduliuojanti, o tai reiškia, kad nereikalingas foninis apšvietimas, todėl gaunama gilesnė juoda spalva, didesnis kontrasto santykis ir geresnis energijos vartojimo efektyvumas. „MicroLED“ ekranai taip pat yra labai patvarūs ir gali būti įvairių dydžių.

Suvokdama situaciją, „Apple“ dirba ties savo gaminiams skirtų „microLED“ ekranų kūrimu ir investavo daugiau nei 1 mlrd. dolerių į tyrimus ir plėtrą. Teigiama, kad bendrovė stato savo „microLED“ gamyklas, kurios galėtų padėti jai greičiau ir mažesnėmis sąnaudomis pristatyti „microLED“ ekranus į rinką. „Apple“ susiduria su masinės gamybos iššūkiais, tačiau yra nusiteikusi šią technologiją atnešti į rinką.

„Apple“ investuoja milijardus į naują technologiją: siekiama atsikratyti priklausomybės nuo pagrindinių konkurentų

Kol kas dar per anksti pasakyti, kada „Apple“ pristatys savo pirmąjį „microLED“ gaminį, tačiau bendrovė aiškiai save susiejo su šia technologija. Jei „microLED“ ekranams pavyks išnaudoti savo potencialą, jie gali pakeisti ekranų pramonę ir padėti „Apple“ išlaikyti lyderės pozicijas mobiliųjų telefonų rinkoje.

„Apple“ dirba ties savo ekranų gamyba, o tai gali reikšti, kad „Samsung“ ir LG nebegalės užsidirbti pinigų iš kiekvieno parduodamo „Apple“ produkto. 2021 m. „Samsung“ iš „Apple“ uždirbo 10,3 mlrd. dolerių, o LG – 3,6 mlrd. Jei „Apple“ pasiseks gaminti savo ekranus, šios dvi bendrovės gali prarasti didelę pajamų dalį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!