Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/87424/tesla-ir-vel-atideda-roadster-gamyba-legendinis-bendroves-elektromobilis-siemet-nedebiutuos/spausdinti/

„Tesla“ ir vėl atideda „Roadster“ gamybą: legendinis bendrovės elektromobilis šiemet nedebiutuos

Publikuota: 2023-06-02 13:23
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Automobilių rinka keičiasi. Visame pasaulyje vis labiau populiarėja elektrinės transporto priemonės, o tai atsispindi ir pardavimų ataskaitose. Vienas populiariausių elektromobilių gamintojų – „Tesla“.

„Tesla“ ir vėl atideda „Roadster“ gamybą: legendinis bendrovės elektromobilis šiemet nedebiutuos

Neseniai įvykusio „Tesla“ akcininkų metinio susirinkimo metu įdomiomis naujienomis pasidalino JAV bendrovės vadovas Elonas Muskas. Jis atskleidė kai kuriuos ilgalaikius ir trumpalaikius bendrovės planus. Be gerų naujienų, buvo ir blogų.

E. Muskas sakė, kad „Tesla“ „projektuoja“ kitą elektromobilį, kuris bus pristatytas labai greitai, taip pat sakė, kad antrosios kartos „Tesla Roadster“ gamyba vėl atidėta.

Iš pradžių paskelbtas dar 2017 metais, automobilis turėjo išvažiuoti į gatves 2020 metais, tačiau dabar jau 2023-ieji, o mašinai dar toli gražu iki to. Tiesą sakant, transporto priemonė apskritai nebuvo pradėta gaminti. Nors Muskas teigė, kad tai nėra pažadas investuotojams, jis tikisi, kad inžineriniai darbai ir projektavimas bus baigti iki šių metų pabaigos, o gamyba prasidės 2024 m.

Geroji pusės investuotojams yra tai, kad „Roadster“ greičiausiai bus labai kuklus indėlis į „Tesla“ pelną, dėl ko jis taps labiau technologijų demonstracija ir prestižu nei kažkuo kitu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!