Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/87312/dar-vienas-gamintojas-meta-visus-resursus-i-elektromobilius-kia-paskelbe-apie-planuojamas-investicijas/spausdinti/

Dar vienas gamintojas meta visus resursus į elektromobilius: „Kia“ paskelbė apie planuojamas investicijas

Publikuota: 2023-05-24 16:26
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Elektrinių transporto priemonių pardavimai auga ir stabiliai keičia benzinu ir dyzelinu varomų automobilių pardavimų kiekius. Pasižiūrėjus į atskirų prekių ženklų pardavimo rekordus ar net į atskiras šalis, bendras vaizdas – ganėtinai aiškus. Elektromobiliai tampa vis populiaresni.

Dar vienas gamintojas meta visus resursus į elektromobilius: „Kia“ paskelbė apie planuojamas investicijas

Daugelis automobilių gamintojų vis daugiau investuoja į naujų elektrinių transporto priemonių kūrimą, o apie tokius planus paskelbė ir „Kia“ atstovai. Pranešama, jog bendrovė ketina investuoti didžiulę sumą tam, jog žengtų dar vieną žingsnį į priekį, kuriant naujus elektromobilius, plėtojant autonominio vairavimo galimybes.

„Kia“ paskelbė, jog per artimiausius penkerius metus ketina investuoti 22 mlrd. eurų, o 10 mlrd. bus skirta būtent elektrinių transporto priemonių kūrimui, autonominio vairavimo galimybių tobulinimui bei robotikai. Bendrovė pasidalino ir platesniais planais.

Skelbiama, jog iki 2030 metų siekiama, jog 55 proc. bendrovės automobilių būtų elektriniai. Tai reiškia, jog per artimiausius septynerius metus „Kia“ tikisi pagaminti maždaug 2,38 mln. elektrinių automobilių. Teigiama, kad 37 proc. iš jų turėtų būti visiškai elektriniai, o kiti – hibridiniai.

Priminsime, jog „Kia“ jau artimiausiu metu turėtų pristatyti „Kia EV9“, o taip pat ir „Kia EV5“ modelius, kurių debiuto laukiama jau kitąmet. 2025 metais bendrovė ruošiasi pristatyti ir biudžetinės klasės „EV3“ visureigį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!