Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/87251/elektronikos-kompanijos-verziasi-i-automobiliu-rinka-taivanieciu-milzine-pristate-savo-sukurta-platforma/spausdinti/

Elektronikos kompanijos veržiasi į automobilių rinką: taivaniečių milžinė pristatė savo sukurtą platformą

Publikuota: 2023-05-18 09:10
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Ribos tarp elektronikos gigantų ir automobilių pasaulio su kiekviena diena vis labiau nyksta. Mes turime „Apple“ su „CarPlay“, ir turime „Alphabet“ su „Android Automotive“ ir „Android Auto“. „Nvidia“ siūlo geriausius ADAS lustus.

Didžiulis skaičius elektromobilių yra varomi „Snapdragon“ lustais. „Xiaomi“ sunkiai dirba kurdama savo pirmąjį elektromobilį, o „Geely“ dabar įsigijo „Meizu“. „MediaTek“ nusprendė, kad neliks už šio vakarėlio ribų ir anonsavo „Dimensity Auto“.

Elektronikos kompanijos veržiasi į automobilių rinką: taivaniečių milžinė pristatė savo sukurtą platformą

„Dimensity Auto“ yra automobilių platforma išmaniosioms transporto priemonėms, kuri remiasi „MediaTek“ patirtimi kuriant energiją taupančius lustus su puikia SoC integracija ir našumu. Bendrovė pasinaudojo ilgamete kelių platformų technologijų patirtimi, kad sukurtų šį puikų „viskas viename“ sprendimą.

„Dimensity Auto“ sprendimas yra padalintas į keletą pagrindinių komponentų. „Dimensity Auto Cockpit“ yra atsakinga už informacinę ir pramoginę įrangą ir, pasak bendrovės, sukurta kaip greičiausia pasaulyje išmanioji kabina. Ji naudoja didelio našumo kelis DI procesorius tiek giliam mokymuisi, tiek matomumo apdorojimui. SoC sukurtas 3 nm proceso pagrindu ir žada didelį efektyvumą bei mažas energijos sąnaudas.

„MediaTek“ šiuo atveju atleido visus stabdžius, todėl „Auto Cockpit“ palaiko kelis HDR 8k ekranus su 120 Hz atnaujinimo dažniu, taip pat siūlo visą srautinio transliavimo ir dekodavimo rinkinį.

Iš kitos pusės, „Dimension Auto Connect“ yra atsakinga už ryšių palaikymą. Joje yra 5G NTN technologija ir „5G RedCap“, kad būtų žymiai pagerintas našumas kelyje. Palaikomas operatoriaus agregavimas, dėl kurio gaunamas kelių gigabitų duomenų greitis ir nepertraukiama aprėptis. Taip pat yra įmontuotas „Wi-Fi 7“ kartu su kelių „Bluetooth“ jungčių ir, žinoma, GNSS palaikymu, kad būtų galima tiksliai nustatyti geografinę padėtį.

„Dimensity Auto Drive“ sudaro savarankiško vairavimo pagrindą ir naudoja „MediaTek APU“. Ji pateikia išsamią ir keičiamo dydžio ADAS platformą. Kartu su integruotos ekrano technologijos palaikymu bendrovė teigia, kad šis naujas sprendimas yra puikus lanksčių OLED ekranų, didelių ekranų ir kelių ekranų parinkčių pagrindas.

Galiausiai, mes turime „Dimensity Auto Components“, kuris yra „MediaTek“ būdas užtikrinti savo automobilių pramonės partneriams nenutrūkstamą naujausių komponentų ir technologijų tiekimą. „MediaTek“ automobilių pramonės įmonėms siūlo vieno sustojimo principą ir, tiesą sakant, turi unikalią galimybę tiekti aukštos kokybės produktus gana konkurencingomis kainomis.

„MediaTek“ yra naujausia technologijų įmonė, prisijungusi prie automobilių pasaulio. Nors ji artimiausiu metu neketina gaminti automobilių, jos technologijos ir gaminiai greitai plėsis. Bendrovės progresas nuo nebrangių mobiliųjų telefonų iki pasaulinio technologijų milžino ir naujausių ADAS sistemų automobilių tiekėjo per palyginti trumpą laiką yra stulbinantis. Automobiliai tikrai tampa įrenginiais ant ratų, todėl kyla klausimas – kas toliau?

Ar kada nors pamatysime automobilyje integruotas „Nokia“ sistemas? O gal tai bus „Microsoft“ ir „ChatGPT“?

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!