Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/87071/epinio-ford-pikapo-elektrine-versija-pakeliui-i-europa/spausdinti/

Epinio „Ford“ pikapo elektrinė versija – pakeliui į Europą

Publikuota: 2023-05-05 12:33
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Nors „Tesla Cybertruck“ savo ekscentriška išvaizda sulaukė itin daug dėmesio, jo dar teks palūkėti. Tup tarpu „Ford“ jau kuris laikas pardavinėja savo elektrinį pikapą „F-150 Lightning“. Tiesa, iki šiol jis buvo prieinamas tik JAV rinkoje.

Epinio „Ford“ pikapo elektrinė versija – pakeliui į Europą

„Ford F-150 Lightning“ paklausa už JAV rinkos ribų yra tokia didelė, jog „Ford“ nusprendė, kad atėjo laikas likusiam pasauliui išbandyti šį elektrinį pikapą. Pradedant nuo Europos, o konkrečiau nuo Norvegijos, ribotas, visiškai elektrinio, „F-150“ varianto kiekis bus prieinamas labiausiai užkietėjusiems pikapų entuziastams.

„Ford F-150 Lightning“ yra stebėtinai geras pikapas. Visų pirma, jis neatrodo keistai ar futuristiškai, kas būdinga daugeliui elektromobilių. Jo išvaizda tokia, kokios ir norėtų kiekvienas „Ford F-150“ pirkėjas. Stambus, kvadratinis ir dar kartą stambus. Ir, žinoma, ypač galingas – įvairių daiktų vilkimui ir kitų automobilių palikimui dūmų debesyje įsižiebus šviesoforo signalui. Tačiau be tikrų dūmų, juk mes vis dėlto bandome išgelbėti savo mažąją planetą.

„Ford“ yra pristačiusi du „F-150 Lightning“ modelius ir abu turi pakankamai galios – galite rinktis 318 kW variklį arba, jei nuo 0 iki 60 mp/h per 5 sekundes nėra pakankamas greitis, galite pasirinkti 420 kW versiją. Tai sumažina kiekvienam vairuotojui svarbų našumo rodiklį iki 4,4 sekundžių.

Dabar norvegai turės galimybę patirti didžiul,į per pastaruosius 50 metų geriausiai parduodamo „Ford“ automobilio, greitį. Bendrovė stengiasi neatsilikti nuo gaunamų užsakymų ir trigubai padidino „F-150 Lightning“ gamybą. Norvegų vikingams prisijungus prie savininkų gretų – paklausa tik didės.

Nuo šiandien keli laimingieji, ir po ranka turintys reikiamą sumą, gali pateikti paraišką įsigyti vieną iš nedaugelio Norvegijoje parduodamų vienetų. „Ford“ nedetalizavo, kiek tiksliai jų bus galima įsigyti, tačiau vienintelė parduodama komplektacija yra „Lariat Launch Edition“. Deja, transporto priemonių pristatymas klientams prasidės tik kitais metais, o mums teks laukti „YouTube“ vaizdo įrašų, kuriuose laimingi vikingai vysis briedžius per užšalusias upes ir ežerus vairuodami „Antimatter Blue“ spalvos „F-150 Lightning“ pikapus.

„Ford“ maloniai palengvino mūsų laukimą ir patys sukūrė vaizdo įrašą. Įdomu tai, kad „F-150 Lightning“, atliekantis pagrindinį vaidmenį klipe, yra registruotas JK ir automobilį iš tikrųjų galima buvo įsigyti Anglijoje per tam tikrus privačius importo kanalus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!