Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/86565/lietuvoje-siemet-turetu-isdygti-trimaciu-spausdintuvu-pagamintas-namas/spausdinti/

Lietuvoje šiemet turėtų išdygti trimačiu spausdintuvu pagamintas namas

Publikuota: 2023-03-25 19:29
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: LRT TV laida „Svarbi valanda“, LRT.lt

Tobulėjant trimačio spausdinimo technologijai, ji vis plačiau naudojama medicinos, pramonės ar statybų srityse. Plastikas jau nebėra vienintelė spausdinimo medžiaga: pasitelkiamas metalas ar betonas.

Lietuvoje šiemet turėtų išdygti trimačiu spausdintuvu pagamintas namas
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Lietuvoje didesnių šios technologijos įmonių nėra, tačiau mūsų šalyje yra vienas didžiausių pasaulyje trimatis spausdintuvas. Juo įmonė „Strato“ dar šiemet planuoja atspausdinti gyvenamąjį namą.

„Strato“ technologijų vadovas Jokūbas Vaišvila sako, kad įmonės pagrindinė veikla – statyba, tačiau jų veiklos sritis apima ir baldų gamybą bei kitas šakas.

„Mūsų įmonė taikosi grynai į statybos pramonę pakeliui prigriebdama ir kitas galimas pramonės šakas“, – LRT televizijos laidai „Svarbi valanda“ sako J. Vaišvila.

Pašnekovas pažymi, kad jo įmonė išsiskiria tuo, kad daiktų spausdinimas vyksta greičiau nei kitur. Todėl įmonė iškėlė tikslą dar šiemet atspausdinti vieno aukšto gyvenamąjį namą.

„Tai yra 6 metrų pločio,5 metrų gylio ir 4 aukščio 3D spauda“, – atskleidžia pašnekovas.

Be to, J. Vaišvila teigia, kad įmonė planuoja dirbti ir su atskiromis detalėmis, iš kurių namai būtų konstruojami jau statybos aikštelėje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!