Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/86476/toyota-ir-kinijos-milzine-pradeda-naujo-elektromobilio-prekyba/spausdinti/

„Toyota“ ir Kinijos milžinė pradeda naujo elektromobilio prekybą

Publikuota: 2023-03-18 13:23
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Automobilių rinkoje per pastaruosius keletą metų įvyko nemažai pokyčių. Vis daugiau populiarumo sulaukia elektromobiliai, o daugelis gamintojų jau dabar orientuojasi būtent į tokias transporto priemones.

„Toyota“ ir Kinijos milžinė pradeda naujo elektromobilio prekybą

Japonijos automobilių milžinė „Toyota“ dažniau garsėja savo retorika, o ne produktais, kuomet kalba pakrypsta link elektromobilių. Tačiau praeitą savaitę bendrovė jau pradėjo pirmojo elektrinio automobilio prekybą, kuris buvo sukurtas bendradarbiaujant su Kinijos gamintoju BYD.

Kinijoje jau pradėta naujojo „Toyota bZ3“ modelio prekyba, kurio pigiausias variantas kainuoja tik nuo 22,8 tūkst. eurų. Šis elektromobilis buvo sukurtas „BYD Toyota Electric Vehicle Technology“ bendrovės, kuri buvo įkurta dar 2020 metais, kuomet japonų gamintojas pradėjo bendradarbiavimą su BYD.

Naujasis „bZ3“ modelis sukurtas naudojant „Toyota“ sukurtą elektromobilių platformą, o taip pat ir E-TNGA architektūrą, ir yra maitinamas geležies fosfato baterijomis ir elektriniu varikliu, kurį pagamino Kinijos milžinė BYD. Naujasis elektromobilis parduodamas dviejų skirtingų versijų – standartinė siūlo 517 kilometrus, o „Long range“ variantas gali pasigirti 616 kilometrų įveikiamu atstumu.

Verta pastebėti ir tai, jog naujasis „Toyota bZ3“ yra antrasis „bZ“ serijos modelis, kurį „Toyota“ gamina Kinijoje. Šioje šalyje taip pat gaminami ir „bZ4X“ krosoveriai. Japonijos kompanijos vadovai pažymi ir tai, jog iki 2025 metų Kinijoje planuojama pasiūlyti penkis „bZ“ serijos automobilius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!