Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/86335/kinijos-bendrove-pristate-automobili-kuri-parduoda-uz-beprotiskai-zema-kaina/spausdinti/

Kinijos bendrovė pristatė automobilį, kurį parduoda už beprotiškai žemą kainą

Publikuota: 2023-03-08 16:53
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kinijos automobilių gamintojai vis aktyviau dalyvauja elektromobilių rinkoje, o siekdami pritraukti pirkėjų dėmesį siūlo ir itin įdomius sprendimus. Kartais gali pasirodyti, kad kinai turi specialų idėjų šulinį, kuriame ne tik įdomiausi sprendimai, tačiau ir paslaptys, kaip sukurti tokius pigius produktus.

Kinijos bendrovė pristatė automobilį, kurį parduoda už beprotiškai žemą kainą

Kinijos kompanija „Jiangnan“ pristatė naują elektrinį automobilį, kuris bus žinomas kaip „Jiangnan U2“. Naujasis automobilis pasiūlys ne tik dėmesio vertus sprendimus, bet ir itin patrauklią kainą. Tačiau ne ką įdomiau atrodo ir pats gamintojas.

„Jiangnan“ yra sukurta tų pačių žmonių, kurie kadaise sukūrė taip pat niekam nežinomą „Zotye Auto“ kompaniją. Ši bendrovė prieš dvejus metus bankrutavo, o pagrindinė jos veikla buvo – naudotų automobilių dalių pardavimas, tačiau 2005 metais pasinaudojo Kinijos rinkoje buvusia situacija ir pradėjo kurti savo transporto priemones. Tiesa, labiausiai jos vardas buvo žinomas dėl neįtikėtino kopijavimo.

„Zotye Auto“ per savo gyvavimo laikotarpį yra žinoma tik dėl to, kad sugebėjo nukopijuoti gausybę populiarių automobilių, o tarp jų – „Smart ForTwo“, „Fiat Multipla“, „Fiat Bravo“, „Toyota Allion“, „Volkswagen Tiguan“. Negana to, šios bendrovės vadovai nusprendė nukopijuoti net ir koncepcinį VW modelį, kuomet 2015 metais vokiečiai pristatė „Cross Coupe GTE“. Tačiau naujasis automobilis – jau ne kopija. Pažvelkime į jį.

Naujasis „Jiangnan U2“ elektrinis automobilis yra nedidelis miesto modelis, kuris turės šešias skirtingas versijas. Bazinis modelis pasiūlys 35 kW galios variklį su įveikiamu 151 kilometrų nuotoliu. Visi automobiliai yra aprūpinti LFP baterijomis, o pati galingiausia versija pasiūlys 80 kW variklį bei 406 kilometrų įveikiamų atstumą. Gamintojas taip pat pasiūlys keletą įdomybių.

Visų pirma – garantija. Skelbiama, kad pirmasis automobilio savininkas gauna nemokamą viso gyvenimo garantiją akumuliatoriui, varikliui ir valdymo sistemai. Likusios automobilio dalys turės 120 tūkst. km arba trejų metų garantija, be to, įmonė visą gyvenimą teikia pagalbą kelyje. Antroji įdomybė – bagažinė.

Kinijos bendrovė pristatė automobilį, kurį parduoda už beprotiškai žemą kainą

Nors „Jiangnan U2“ elektromobilis ir yra skirtas miesto gyventojams, tačiau jame rasime ganą talpią 300 litrų bagažinę, o nuleidus galines sėdynes talpa padidėja daugiau nei dvigubai. Kam to reikia automobilyje, kuris skirtas važinėti mieste – sunku pasakyti. Ši transporto priemonė taip pat turi ir stiklinį stogą, kas leis šviesai patekti į automobilio saloną.

Na, ir dabar atėjo laikas kulminacijai. Skelbiama, kad naujasis „Jiangnan U2“ kainuos nuo 7 600 eurų. Taip, tai pigiausias modelis, tačiau kaina vis tiek yra itin žema. Dažniausiai tokie pigūs elektromobiliai vargiai primena realius automobilius, bet „Jiangnan“ siūlo ganėtinai gerai atrodantį modelį, kuris turi ir savotiškų privalumų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!