Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/86314/lg-display-teigia-kad-samsung-qd-oled-ekranai-linke-labiau-isdegti-nei-lg-woled/spausdinti/

„LG Display“ teigia, kad „Samsung“ QD OLED ekranai linkę labiau išdegti nei LG WOLED

Publikuota: 2023-03-05 16:34
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Sveiki atvykę į Korėjos OLED ekranų gamintojų mūšį, kuriame „LG Display“ teigia, kad „Samsung“ naujieji QD OLED ekranai yra daug jautresni ekrano išdegimui, palyginti su jos pačios WOLED ekranais.

Tam tikra prasme LG keršija „Samsung“, nes pastaroji jau kurį laiką kritikuoja LG dėl jos OLED ekranų išdegimo problemos, nors „Samsung“ iki praėjusių metų neturėjo savo OLED gaminių. „LG Display“ daugelį savo teiginių grindžia „Rtings“ atliktais bandymais, kurie dar nėra viešai prieinami, tačiau bendrovė taip pat turi techninį paaiškinimą.

„LG Display“ teigia, kad „Samsung“ QD OLED ekranai linkę labiau išdegti nei LG WOLED

Tiek LG, tiek „Samsung“ OLED panelės yra pagrįstos RGB subpikseliais, kaip ir dauguma LCD panelių, tik skirtumas tas, kad OLED panelės neturi foninio apšvietimo, nes šviesą turi skleisti patys pikseliai. Tačiau RGB subpikseliai didesniuose ekranuose paprastai būna nepakankamai ryškūs, todėl LG į savo WOLED paneles įtraukė baltus subpikselius, dėl kurių „Samsung“ taip pat išsakė kritiką. Tačiau „Samsung“ QD OLED ekranuose už kvantinių taškų sluoksnio naudojamas mėlynas OLED sluoksnis, todėl vaizdas juose turėtų būti ryškesnis nei LG WOLED ekranuose.

„LG Display“ teigia, kad „Samsung“ QD OLED ekranai linkę labiau išdegti nei LG WOLED

LG dabar teigia, kad dėl to, jog „Samsung“ ėmė naudoti grynus RGB subpikselinius elementus, kiekvienas subpikselis statiniuose vaizduose patiria daug didesnį krūvį nei jos WOLED dizainas, o tai savo ruožtu sukelia ekrano išdegimą. Akivaizdu, kad „LG Display“ praėjusią savaitę bendrovės surengtoje internetinėje spaudos konferencijoje daugiau detalių nepateikė, todėl teks palaukti ir pažiūrėti, ką „Rtings“ atskleis savo ilgalaikių bandymų atnaujinime, kuris turėtų pasirodyti kažkada šį mėnesį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!