Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/85999/continental-pristate-monstriska-ekrana-automobiliams/spausdinti/

„Continental“ pristatė monstrišką ekraną automobiliams

Publikuota: 2023-02-03 17:45
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Technologijų bendrovė „Continental“ Las Vegase (JAV) vykusioje „CES 2023“ parodoje pristatė itin platų „Curved Ultrawide Display“ prietaisų skydelio ekraną. Išgaubto ir per visą salono plotį besitęsiančio ekrano su TFT technologija ilgis siekia 1,29 m (47,5 colių įstrižainė), jis yra itin aukštos raiškos, o kai yra nenaudojamas jis išsijungia, taip taupant energiją ir didinant eismo saugumą.

Gamintojo nuotr.
Gamintojo nuotr.

Nuo statramsčio iki statramsčio besitęsiantis ekranas po vienu paviršiumi turi tris ekranus, tad automobilių gamintojams suteikiama itin daug laisvės kurti futuristinius ir šiuolaikinius aukštos klasės salonus. Ekranas yra harmoningai integruotas į prietaisų skydelį, o jame rodomi tik svarbiausi ir pageidaujami duomenys, taip užtikrinant sklandų ir saugų informacijos pateikimą. Planuojama, kad serijinė tokio ekrano gamyba bus pradėta 2025 metais.

„Itin platus išgaubtas ekranas automobilio saloną paverčia gyvenamąja erdve ant ratų, o raiškus dideliame plote rodomas vaizdas patenkins net ir reikliausių klientų poreikius, – sako Philippas von Hirschheydtas, „Continental“ Vartotojų patirties padalinio vadovas. – Ekranai, kuriuose apjungiamas aukštos klasės vartotojo potyris ir saugumas, tampa vis aktualesni įsigyjant naują automobilį.“

Patogiai valdyti informaciją itin plačiame ekrane padeda integruotas valdymo skydelis, kuris matomas tik kai jo reikia, o fizinis atsakas į paspaudimą leidžia nenukreipti akių nuo kelio. Skydelis yra integruotas į apdailos paviršių – kai jis yra išjungtas, ta vieta atrodo kaip medis, anglies pluoštas ar kita apdailai panaudota prabangi medžiaga su jai būdinga išvaizda ir paviršiumi. Be to, naudojama speciali apšvietimo technologija užtikrina idealiai prie aplinkos šviesos pritaikytą ryškumą ir kontrastą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!