Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/85864/samsung-nauji-ekranai-pasiulys-kardinalius-pokycius-ir-isskirtines-savybes/spausdinti/

„Samsung“: nauji ekranai pasiūlys kardinalius pokyčius ir išskirtines savybes

Publikuota: 2023-01-23 19:28
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Pietų Korėjos milžinė „Samsung“ dar Las Vegase vykusioje CES 2023 parodoje pademonstravo naujas ekranų technologijas, kurias ketina naudoti išmaniuose telefonuose. Tačiau naujienos iš šios bendrovės stovyklos nesibaigia.

„Samsung“: nauji ekranai pasiūlys kardinalius pokyčius ir išskirtines savybes

„Samsung Display“ pademonstravo naują prototipinį ekraną bei jo sulenkimo mechanizmą, kuris leidžia panelę sulenkti tiek į vidinę, tiek ir išorinę dalį. Naujasis konceptas įgavo „Flex In & Out” pavadinimą. Naujasis sprendimas ne tik pasiūlys puikias sulenkimo savybes, bet tuo pačiu turi ir gerokai mažiau matomą ekrano raukšlę, kuri aiškiai yra matoma „Galaxy Fold“ ir „Flip“ serijos išmaniuose telefonuose.

Naujasis „Flex In & Out” pasižymi ne tik galimybe lenkti ekraną į abi puses, bet ir susilenkęs neturi beveik jokio tarpo tarp abiejų pusių, priešingai nei dabar yra su „Galaxy Fold“ serijos įrenginiais. Kaip galite matyti iš žemiau pateikiamos nuotraukos, naujuoju ekranu aprūpintas įrenginys buvo palygintas su vienu iš dabartinių sulenkiamų „Samsung“ telefonų, kas leidžia matyti, kad prietaiso storis išlieka panašus, tačiau susilenkus neturi beveik jokio tarpo.

Naujasis „Samsung“ sprendimas leistų vartotojams pasiūlyti išmaniuosius telefonus, kurie neturėtų dar vieno papildomo ekrano, kaip dabar yra su „Galaxy Fold“ serijos įrenginiais. Manoma, kad toks ekranas suteiktų galimybę naudoti ir didesnes baterijas ar kamerų sensorius, nes atsirastų papildomos laisvos vietos komponentams įrenginio viduje. Deja, tačiau kol kas nėra žinoma kada „Samsung“ ketina panaudoti šį ekraną ir koks telefonus galėtų būti juo aprūpintas.

Priminsime, jog tai nėra vienintelės „Samsung Display“ naujienos šiemet. Las Vegase vykusios CES 2023 parodos metu, kompanijos atstovai pademonstravo naujos kartos OLED panelę, kuri įgavo „Flex Hybrid OLED“ pavadinimą. Naujasis korėjiečių sukurtas ekranas gali ne tik būti sulenktas per pusę, tačiau gali būti panaudotas ir slankiojantiems sprendimams. Nesunku nuspėti, jog tokią technologiją jau visai netrukus gali panaudoti savo telefonuose, planšetėse, o taip pat ir kompiuteriuose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!