Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/85854/demesio-sulaukes-belaidis-televizorius-prilimpa-prie-sienu-neturi-prievadu-ir-be-valdymo-pulto/spausdinti/

Dėmesio sulaukęs belaidis televizorius: prilimpa prie sienų, neturi prievadų ir be valdymo pulto

Publikuota: 2023-01-23 13:22
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

„CES 2023“ technologijų parodoje „Displace“ pademonstravo, kaip futuristinis, akumuliatoriumi maitinamas 55 colių 4K televizorius prilimpa prie sienos ir naudoja specialią iššokančią kamerą, kad atpažintų valdymą gestais, rašo „New Atlas“.

Naujas televizorius „DisplaceTV“ gestų valdymą – galimybė pirštu kaip pele pasirinkti tam tikrus ekrane rodomus kanalus ir (arba) parinktis ar padidinti viename ekrane rodomą vaizdą.

Be gestų, televizorių taip pat galima valdyti balsu, lietimu ir programėle. Visą turinį ekranas gauna iš atskiro bazinio įrenginio, prie kurio galima prijungti visus savo vaizdo šaltinius (t. y. kabelinės televizijos ir transliacijos dėžutes, žaidimų konsolę, grotuvą ir t. t.). Vienas bazinis įrenginys gali siųsti signalą net į šešis skirtingus „DisplaceTV“ įrenginius. Todėl pačiame ekrane nėra jokių laidų, kištukų, prievadų ar mygtukų – net įjungimo mygtuko.

Mažiau nei 9 kg sveriantį televizorių galima gabenti po namus ir priklijuoti prie beveik bet kokio lygaus paviršiaus, įskaitant stiklą, betoną ar gipskartonį. Tokią galimybę suteikia vakuuminiai sandarikliai, kuriems reikia nuolatinio maitinimo.

Jo kairėje pusėje galima laikyti dvi baterijas, o dešinėje – dar dvi. Kad televizorius veiktų visu pajėgumu, reikia tik vienos. Prijungus visas keturias baterijas, televizorius be perstojo gali veikti 180 valandų – tai iš esmės yra mėnesio trukmės televizijos ir filmų transliacija, trunkanti šešias valandas per dieną.

Bendrovės įkūrėjas ir generalinis direktorius Balaji Krishnanas turi nemažai patirties televizijos srityje. Verslininkas 2011 m. įkūrė „Snapstick“ – vartotojų įrenginių startuolį, kuris į žmonių namus atnešė pirmąją pasaulyje mobiliosios televizijos patirtį, o po kelerių metų jį įsigijo „TiVo“. 2015 m. jis įkūrė „DabKick“, kuri pristatė išmanųjį transliacijos įrenginį ir galimybę žmonėms gyvai transliuoti nuotraukas, muziką ir vaizdo įrašus tame pačiame ekrane.

LG „Ces 2023“ taip pat pristatė belaidį televizorių „Signature OLED M“. Nuo jo „DisplaceTV“ skiriasi keliais veiksniais.

LG turi maitinimo laidą (taigi nėra visiškai belaidis), turi būti montuojamas (o ne klijuojamas prie sienos), nėra modulinis, turi bazinį įrenginį, kuris vienu metu gali valdyti tik vieną televizorių (o ne iki šešių).

Šiuo metu bendrovė tikisi, kad ribotas „DisplaceTV“ skaičius bus pristatytas 2023 m. gruodžio mėn.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!