Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/85620/pristatytas-elektrinis-mazylis-kuris-pribloks-savo-prabanga-ir-neitiketinai-zema-kaina/spausdinti/

Pristatytas elektrinis mažylis, kuris priblokš savo prabanga ir neįtikėtinai žema kaina

Publikuota: 2023-01-05 09:23
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Automobilių rinka keičiasi, o joje vis populiaresnės tampa elektrinės transporto priemonės. Kiekvienais metais jų išleidžiama vis daugiau, todėl konkuruoti tampa vis sudėtingiau. Mes jau žinome, kad kinai mėgsta pristatyti išskirtinius modelius, tačiau, pasirodo, tai būdinga ne tik jiems.

Pristatytas elektrinis mažylis, kuris priblokš savo prabanga ir neįtikėtinai žema kaina

Latvijoje įsikūrusi kompanija „Dartz“ yra gerai žinoma tiems, kurie kada nors ieškojo šarvuoto automobilio. Rygoje savo gamyklą turinti bendrovė nusprendė išbandyti save ir kiek kitokių automobilių rinkoje ir neseniai pristatė savo pirmąjį elektromobilį.

Dar visai neseniai buvo pristatytas nedidelis „Freze Froggy EV Beachstar The Winners Edition“ elektrinis automobilis, kuris nustebins ne tik savo pavadinimu, bet ir transporto priemonės dydžiu, o taip pat ir jos dizainu.

Šis dvivietis elektrinis automobilis aprūpintas odinėmis sėdynėmis ir netgi turi „Bang & Olufsen“ garso sistemą. Žvelgiant į „Freze Froggy EV Beachstar The Winners Edition“ dizainą, nesunku pastebėti, jog čia dominuoja baltos, raudonos ir juodos spalvos kombinacijos. „Dartz“ priskiria šį savo elektromobilį prie prabangių, bet įperkamų produktų ir vadina jį „pirmuoju pasaulyje elektriniu roadsteriu, pagamintu įperkamo prabangaus stiliaus“.

Teisybės dėlei reikia pasakyti, kad automobilis gaminamas su brangiomis medžiagomis, tačiau vis tiek parduodamas už palyginti prieinamą kainą. Šis „Dartz“ automobilis parduodamas už 15 tūkst. eurų, o už šią sumą jūs gausite 50 kW variklį, kuris įmontuotas galinėje dalyje. Maksimalus greitis čia siekia 105 kilometrus per valandą, o pirkėjams bus siūlomi du skirtingi baterijų komplektai.

Nors „Dartz“ ir neatskleidžia baterijos talpų, tačiau vienas iš variantų galės įveikti maždaug 200 kilometrų, o talpesne baterija aprūpintas modelis – maždaug 300 kilometrų su vienu įkrovimu. Gamintojo teigimu, „Freze Froggy EV Beachstar The Winners Edition“ skirtas jaunimui bei tiems, kurie turi daug pinigų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!