Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/85530/tesla-pristate-cybertruck-stilistikos-belaidi-ikrovikli/spausdinti/

„Tesla“ pristatė „Cybertruck“ stilistikos belaidį įkroviklį

Publikuota: 2022-12-28 15:38
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

JAV elektromobilių milžinė „Tesla“ kuria ne tik įvairias transporto priemones, tačiau retkarčiais pristato ir kitokių produktų. Šįsyk bendrovė sukūrė dar vieną įrenginį, kuris iškart susilaukė didelio internautų dėmesio.

„Tesla“ pristatė „Cybertruck“ stilistikos belaidį įkroviklį

Prieš pat didžiąsias metų šventes, „Tesla“ atstovai pademonstravo belaidį įkroviklį, kurio dizainas buvo įkvėptas dar 2019 metais pademonstruoto, tačiau iki šiol pirkėjų nepasiekusio, „Cybertruck“ elektrinio visureigio. Didžiausias naujojo produkto privalumas – galimybė įkrauti tris įrenginius vienu metu.

Kaip teigiama oficialiame „Tesla“ pranešime, šio belaidžio įkroviklio dizainas yra įkvėptas kampuoto bei metalinio „Cybertruck“ elektromobilio. Šis belaidis įkroviklis pasiūlys maksimalią 15 W galią ir vienu metu galės įkrauti iki trijų išmaniųjų telefonų. Verta pastebėti ir tai, jog šis įrenginys neapsiriboja vien tik telefonais, ir gali įkrauti kitus Qi standartą palaikančius įrenginius, tokius kaip „Apple AirPods“ ir pan.

Kalbant apie „Tesla“ belaidžio įkroviklio dizainą, jis turi kampinį įkrovimo kilimėlio dizainą ir aliuminio korpusą su alkantara paviršiumi ir nuimamu magnetiniu stovu. Įrenginyje naudojama „Aira“ sukurta „FreePower“ technologija, leidžianti belaidžiu būdu įkrauti su Qi standartu suderinamus įrenginius. Įdomu tai, kad tai taip pat keistai primena „Apple AirPower“, kuris buvo kuriamas ganėtinai ilgą laiką, tačiau galiausiai projektas buvo sustabdytas.

JAV elektromobilių milžinės atstovai pasidalino ir naujojo jų produkto kaina, kuri bus įkandama tikrai ne kiekvienam. Pranešama, jog naujasis „Tesla“ belaidis įkroviklis kainuos 300 JAV dolerių, kas yra maždaug 280 eurų. Pirkėjus ši platforma pasieks nuo kitų metų vasario.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!