Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/85526/i-europa-atvyksta-itin-galingi-amerikieciu-elektromobiliai-tokiu-iveikiamu-atstumu-neprilygsta-niekas/spausdinti/

Į Europą atvyksta itin galingi amerikiečių elektromobiliai: tokiu įveikiamu atstumu neprilygsta niekas

Publikuota: 2022-12-27 10:14
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Europos elektrinių automobilių rinka auga itin sparčiai, o tuo pasinaudoti ketina ne tik Kinijos bendrovės, tačiau ir amerikiečių kompanijos. Jeigu „Tesla“ vardas yra puikiai žinomas daugeliui, tai JAV įmonė „Lucid“ – girdėta tik labiau besidomintiems. Ir ši kompanija turi naujienų europiečiams.

Į Europą atvyksta itin galingi amerikiečių elektromobiliai: tokiu įveikiamu atstumu neprilygsta niekas

JAV rinkoje jau parduodamas naujasis „Lucir Air Dream Edition“ dabar atkeliauja ir į Europą. Pranešama, kad mūsų rinkoje pasirodys riboto leidimo „Dream Edition“ variantas, kuris bus pasiūlytas dviejų skirtingų konfigūraciją bei bus žinomos kaip „Range“ ir „Performance“.

Naujasis „Lucid Air“ europiečiams pasiūlys tai ko dar nesiūlė joks kitas gamintojas ir taps daugiausiai su viena įkrova nuvažiuojančiu elektromobiliu mūsų regione. Skelbiama, jog „Air Dream Edition Range“ variantas su 19 colių ratais pasiūlys net 883 kilometrus, remiantis WLTP rezultatais. Šis elektrinio automobilio modelis aprūpintas dviem elektriniais varikliais, kurių bendra galia siekia 696 kW.

Antrasis variantas, kuris atkeliauja į Europą – tai „Dream Edition Performance“, kuris taip pat aprūpintas dviem varikliais, o taip pat turi ir visus keturis varomuosius ratus. Šio „Lucid“ varianto galia siekia net 828 kW. Skelbiama, jog šis elektromobilis nuo 0 iki 100 km/h įsibėgėja vos per 2,7 sekundės. Su 19 colių ratais „Lucid Air Dream Edition Performance“ gali įveikti apie 861 kilometrą. Abu variantai aprūpinti 900 V baterijų architektūra, kas įgalina ir itin spartaus įkrovimo galimybę.

Nesunku nuspėti ir tai, jog šios „Lucid“ naujienos tikrai nebus tarp pigiausių, o kainų skirtumas tarp JAV ir Europos – didžiulis. Vokietijoje „Lucid Air Dream Edition“ kainuos nuo 218 tūkst. eurų, kuomet JAV rinkoje analogiško modelio kaina siekia maždaug 158 tūkst. eurų. Nepaisant itin aukštos kainos, užsisakyti šiuos elektromobilius – beveik neįmanoma. Pranešama, jog jau dabar visi modeliai yra išparduoti.

Tiesa, „Lucid“ europiečiams jau leidžia pateikti išankstiniais rezervacijas ir kitiems „Air“ modelio variantams, o tarp jų – „Pure“, „Touring“ ir „Grand Touring“. Visi šie trys variantai turi standartinę išankstinės rezervacijos kainą, kuri siekia 300 eurus. Pranešama, kad išankstinius pirkimus gali pateikti šių šalių gyventojai – tai Austrijos, Belgijos, Danijos, Suomijos, Prancūzijos, Vokietijos, Italijos, Monako, Nyderlandų, Norvegijos, Ispanijos, Švedijos, Šveicarijos, o taip pat ir Jungtinės Karalystės.

Priminsime, jog amerikiečių bendrovė dar šių metų pradžioje atidarė dvi firmines parduotuves, kurias galima rasti Ženevoje, o taip ir Miunchene. „Lucid“ atstovai neslepia planų plėstis Europoje ir jau artimiausiu metu ketina pasiūlyti ir daugiau naujovių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!