Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/85495/jav-automobiliu-gamintojas-mete-issuki-teslai-ir-bugatti/spausdinti/

JAV automobilių gamintojas metė iššūkį „Teslai“ ir „Bugatti“

Publikuota: 2022-12-22 19:29
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Automobilių rinkoje jau kuris laikas vyksta elektrifikacijos procesas. Daugelis gamintojų skelbia datas, iki kada ketinama atsisakyti vidaus degimo variklių, o taip pat pristato ir vis daugiau elektromobilių. Šįsyk, visų dėmesį patraukė JAV bendrovė „Lucid“, kuri metė iššūkį Elono Musko valdomai „Teslai“.

„Lucid Air Sapphire“

JAV automobilių gamintojas „Lucid“ sukūrė specialią „Air“ modelio versiją, kuri įgavo „Lucid Air Sapphire“ pavadinimą. Specialus modelis – speciali ir užduotis. Paaiškėjo, jog šis elektromobilis buvo paruoštas tam, jog įveiktų naująjį „Tesla“ šedevrą – tai „Model S Plaid“. Amerikiečiai nusprendė surengti specialias drago lenktynes.

Neseniai paskelbtame vaizdo įraše, ketvirtį mylios įveikė trys automobiliai – tai „Lucid Air Sapphire“, „Model S Plaid“ ir „Bugatti Chiron Pur Sport“. Tikriausiai neturėtų būti sunku nuspėti, jog pagrindinis tikslas buvo iškelti „Lucid“ elektromobilį aukščiau už „Tesla“, o taip pat ir „Bugatti“ modelius. Ir panašu, kad tai pavyko.

„Lucid Air Sapphire“ laimėjo ketvirčio mylios lenktynes, kas neturėtų būti didelė staigmena, žinant, kad šis elektromobilis turi 180 arklio galių daugiau nei „Tesla“ modelis. „Lucid“ automobilis reikiamą atstumą įveikė per 9,1 sekundės, pasiekdamas 251 km/h greitį. Antroje vietoje likęs „Model S Plaid“ analogišką distanciją įveikė per 9,3 sekundės su maksimaliu užfiksuotu greičiu 244 km/h. „Buggati“ užfiksavo analogišką rezultatą kaip ir „Tesla“, tačiau maksimalus greitis siekė 251 km/h.

Kalbant apie įsibėgėjimą nuo 0 iki 96 kilometrų per valandą, „Lucid Air Sapphire“ užfiksavo vos 0,03 sekundės dalimis geresnį rezultatą, tačiau protokole šis skaičius nugulė kaip 2,1 sekundės. Analogišką rezultatą pademonstravo ir „Tesla“, o „Chiron Pur Sport“ užfiksavo 2,3 sekundės.

„Lucid“ sukurtas „Air Sapphire“ kainuoja net 249 tūkst. JAV dolerių, kas yra bene 100 tūkst. daugiau nei „Model S Plaid“. Žinoma, įsigijus „Lucid“ modelį jūs bent galėsite pasigirti, kad jis yra kiek greitesnis nei „Tesla“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!