Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/85268/olandai-jau-parduoda-modeli-kokio-dar-nera-buve-ikrauti-nereikes-istisus-menesius/spausdinti/

Olandai jau parduoda modelį, kokio dar nėra buvę, įkrauti nereikės ištisus mėnesius

Publikuota: 2022-12-06 18:10
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Elektriniai automobiliai tampa vis populiaresni, o didžioji dauguma gamintojų pradeda skirti vis didesnį dėmesį būtent šių transporto priemonių gamybai. Tačiau esant dabartinei situacijai su elektros tiekimu, tokių automobilių ateitis tampa vis labiau miglota. Bet sprendimą tam turi olandai.

Olandai jau parduoda modelį, kokio dar nėra buvę, įkrauti nereikės ištisus mėnesius

Olandų startuolis „Lightyear“ jau pradėjo pirmojo pasaulyje elektrinio automobilio, kuris energija apsirūpina iš saulės, gamybą. Bendrovė pristatė „Lightyear 0“ modelį, kuris kainuos 250 tūkst. eurų, o gamintojas jau sulaukė maždaug 150 išankstinių užsakymų. Skelbiama, jog bendrovė ketina pagaminti maždaug 1000 tokių transporto priemonių.

Naujasis „Lightyear 0“ elektromobilis išsiskiria tuo, kad ant jos stogo yra sumontuotos saulės energijos baterijos. „Lightyear“ įkūrėjas ir vadovas Lexas Hoefslootas patikino, jog Amsterdame šis sprendimas leis pamiršti papildomus įkrovimus dviem mėnesiams, o Portugalijoje – net septynis mėnesius nereikės sukti galvos dėl papildomo įkrovimo. Teigiama, jog saulės energija šio elektromobilio nuvažiuojamą atstumą padidins maždaug 70 kilometrų.

Olandai jau parduoda modelį, kokio dar nėra buvę, įkrauti nereikės ištisus mėnesius

Panašūs sprendimai automobiliuose nėra visiška naujiena, nes ir anksčiau yra buvę tokių bandymų. Tačiau daugelis bendrovių nesugebėdavo surinkti reikiamo finansavimo ir tokio tipo transporto priemonės taip ir nepasiekdavo gamybos linijų. Lėšų rinkimas buvo didelis iššūkis ir „Lightyear“ startuoliui, nes investuotojai nenorėjo investuoti savo pinigų į visiškai naują koncepciją. Tačiau rugsėjo mėnesį bendrovė užsitikrino 81 mln. eurų investiciją, kurią skyrė vietiniai investuotojai.

Įdomu ir tai, jog „Lightyear“ planuoja išleisti ir dar vieną modelį. 2016 metais įkurta bendrovė ketina pradėti ir „Lightyear 2“ elektromobilio gamyba, o šio modelio kaina turėtų siekti maždaug 30 tūkst. eurų. Tikimasi, kad šio varianto gamyba galėtų prasidėti jau 2025 metais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!