Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/85255/elektromobiliu-savininkai-gali-susidurti-su-netiketomis-problemomis/spausdinti/

Elektromobilių savininkai gali susidurti su netikėtomis problemomis

Publikuota: 2022-12-04 19:23
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Elektriniai automobiliai tampa vis populiaresni, o į jų gamybą fokusuoja ir vis daugiau gamintojų. Tačiau dėl artėjančios žiemos – Europoje vyrauja ganėtinai neramios nuotaikos. Pagrindinė to priežastis – rūpesčiai, susiję su elektros energijos tiekimu regione.

Elektromobilių savininkai gali susidurti su netikėtomis problemomis

Daugelyje Europos valstybių vis garsiau kalbama apie galimus rūpesčius, užtikrinant elektros tiekimą šaltuoju metu laiku. Niekas nežino ar pakaks turimos elektros energijos, tačiau niekas neturi galimybės ir to patikrinti. Per pastarąsias kelias savaites buvo pasirodę įvairių pranešimų apie juodžiausius scenarijus. Kai kurie svarsto įvairius galimus ribojimus, o bene įdomiausi iš jų gali būti taikomi Šveicarijoje.

Remiantis naujausia informacija, Šveicarijoje svarstoma bent jau laikinai uždrausti vairuoti elektromobilius, o panašius scenarijus svarsto ir kai kurios kitos Europos valstybės. Nors toks draudimas gali būti sunkiai realizuojamas, tačiau šioje šalyje jau yra ruošiamas planas, kurį būtų galima panaudoti tuo atveju, jeigu išsipildytų blogiausias scenarijus, kuomet pradėtų trūkti elektros energijos.

Pagal „Elektros energijos naudojimo apribojimų ir draudimų potvarkį“ numatomos įvairios priemonės Šveicarijos energijos tiekimui užtikrinti. Teigiama, jog elektrinių automobilių draudimas būtų tik laikina priemonė, kuri būtų taikoma su tam tikromis išimtimis. Šaltinių teigimu, elektromobiliais būtų galima naudotis tik esant būtinoms kelionėms, pavyzdžiui, vizitui pas daktarą, teismo posėdžiams, apsipirkimui ir pan.

Žinoma, tokie ribojimai ir draudimai svarstomi tik pačio blogiausio scenarijaus atveju. Šveicarija tokį apribojimą priskirtų trečiam lygmeniui, o tai reiškia, kad dar iki to būtų naudojama gausybė elektros energijos taupymo priemonių. Tarp jų minimas kiemo šildytuvų naudojimas, apribota galimybė žiūrėti aukštos raiškos turinį ir pan. Vertėtų paminėti ir tai, jog visos šios priemonės vis dar yra svarstymų stadijoje ir jokių sprendimų kol kas nėra.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!