Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/85240/jau-netrukus-skraidysime-su-elektriniais-lektuvais-dvi-bendroves-suvienijo-jegas-kuriant-naujos-kartos-baterijas/spausdinti/

Jau netrukus skraidysime su elektriniais lėktuvais: dvi bendrovės suvienijo jėgas, kuriant naujos kartos baterijas

Publikuota: 2022-12-02 15:17
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Elektrinių automobilių populiarumas auga, tačiau visa transporto rinka ties tuo nesustoja. Kai kurios kompanijos jau naudoja ir elektrinius vilkikus, o taip pat yra kalbama ir apie baterijomis aprūpintus lėktuvus.

Jau netrukus skraidysime su elektriniais lėktuvais: dvi bendrovės suvienijo jėgas, kuriant naujos kartos baterijas

Trečiadienį „Renault“ atstovai paskelbė apie naują partnerystę su lėktuvų gamintoja „Airbus“, kurios tikslas – nauji moksliniai tyrimai ir plėtra, skirta energijos kaupimui transporto priemonėse ir lėktuvuose. Sujungdamos „Renault“ patirtį elektromobilių srityje ir „Airbus“ patirtį aviacijoje, abi bendrovės stengsis kurti kietojo kūno baterijas ir atsisakyti dabartinės akumuliatorių chemijos.

Pranešama, jog abi bendrovės jau turi planą pristatyti hibridinį – elektrinį lėktuvą. Šiame projekte tikimasi panaudoti kietųjų kūnų baterijų technologiją ir tikimasi, kad tokio tipo akumuliatoriais aprūpintas produktas galėtų būti pademonstruotas iki šio dešimtmečio pabaigos. Jau aišku ir kokius privalumus naujosios baterijos suteiktų.

Kietųjų kūnų baterijos leistų padvigubinti energijos tankį, lyginant su dabartinėmis ličio jonų baterijomis. Negana to, jos pasižymės žymiai mažesniu svoriu. Būtent tai ir yra dvi didžiausios problemos su kuriomis šiandien susiduria elektromobilių gamintojai. Nepakankamas baterijų tankis ir jų svoris yra viena iš priežasčių, kodėl iki šiol neturime ir elektrinių lėktuvų.

Skelbiama, jog „Renault“ ir „Airbus“ inžinierių komandos ne tik kurs tokias baterijas, tačiau ir sieks pagerinti kietųjų kūnų baterijų perdirbimo galimybes, o taip pat ir veikimo laiką. Galutinis šių bendrovių tikslas yra pasiekti nulinę emisiją iki 2050 metų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!