Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/85239/corning-pristate-dar-labiau-patobulinta-apsaugini-telefonu-stikla/spausdinti/

„Corning“ pristatė dar labiau patobulintą apsauginį telefonų stiklą

Publikuota: 2022-12-02 10:10
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Išmaniųjų telefonų galimybės kasmet vis tobulėja, o bėgant metams ir patys įrenginiai tampa vis didesni ir didesni. Ir nors daugeliui tai patinka, tačiau tai sukuria ir tam tikrų problemų. Apsauginius stiklus kuriančioms bendrovėms tai tampa vis didesniu iššūkiu – didesnės ekrano įstrižainės reiškia tai, jog reikia apsaugoti nuolat didėjantį plotą.

„Corning“ pristatė dar labiau patobulintą apsauginį telefonų stiklą

Apsauginius stiklus gaminanti bendrovė „Corning“ dar prieš keletą metų pristatė „Victus“ stiklus, kurie turėjo pasiūlyti dar geresnę apsaugą, atsižvelgiant į nuolat vykstančius telefonų dizaino pasikeitimus. Pernai buvo išleista ir „Victus+“ versija, o dabar pademonstruota ir „Gorilla Glass Victus 2“.

Niekam ne paslaptis, jog lygūs namų paviršiai didelio pavojaus šiais laikais jau nekelia, tačiau įvairūs nelygumai – vis dar didelis iššūkis daugeliam išmaniųjų. Pavyzdžiui, asfaltas gali stipriai subraižyti ekraną, o betonas – vienas didžiausių blogių. Būtent betonas ir buvo pagrindinė priežastis, kodėl „Corning“ kūrė dar geresnį sprendimą. Betonas yra cemento, smėlio ir uolų mišinys, o vienas iš tų akmenų tikrai gali sugadinti jūsų dieną, numetus išmanųjį ant žemės.

Naujasis „Gorilla Glass Victus 2“ pasiūlys išties įspūdingas savybes. Gamintojo teigimu, naujasis apsauginis stiklas gali atlaikyti kritimą ant betono iš vieno metro aukščio, o ant asfalto – net iki 2 metrų, skaičiuojant nuo galvos aukščio. Tačiau tai dar ne viskas. Neužtenka, jog telefono ekranas nesudužtų nukritęs, nes ne ką mažiau svarbu yra ir, kad jis nesusibraižytų. Teigiama, jog „Corning“ rado būdą kaip apsaugoti ekranus nuo abiejų dalykų. Naujasis „Victus 2“ išlaikys puikią apsaugą ne tik nuo kritimų, tačiau ir įbrėžimų.

Tikimasi, kad išmanieji telefonai, papuošti „Gorilla Glass Victus 2“, rinką pasieks per artimiausius kelis mėnesius. Nepaisant to, „Corning“ kol kas neįvardija jokių pavadinimų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!