Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/85170/tesla-uzfiksavo-protu-nesuvokiama-rezultata-nors-isskirtine-transporto-priemone-dar-net-nepardavinejama/spausdinti/

„Tesla“ užfiksavo protu nesuvokiamą rezultatą, nors išskirtinė transporto priemonė dar net nepardavinėjama

Publikuota: 2022-11-28 13:38
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

2019 metais įspūdingai pristatytas „Tesla Cybertruck“ akimirksniu tapo tikru interneto hitu. Apie šį kampuotų formų keistuolį pasipylė komiški memai ir juokeliai, o kone visi entuziastai iš karto pateikė išankstinius užsakymus.

„Tesla“ užfiksavo protu nesuvokiamą rezultatą, nors išskirtinė transporto priemonė dar net nepardavinėjama

JAV elektromobilių milžinė „Tesla“ greičiausiai įsirašys į automobilių rinkos istoriją. Nors nuo „Cybertruck“ pristatymo praėjo jau beveik trys metai, o šios transporto priemonės specifikacijos nėra žinomos iki šiol, tačiau tai nesutrukdė pasiekti įspūdingo rezervacijų skaičius. Pranešama, kad „Tesla“ šedevras jau perkopė 1,5 mln. rezervacijų skaičių, kas rodo neįtikėtiną susidomėjimą šiuo elektromobiliu.

Tokio susidomėjimo, kokį pasiekė išskirtinio dizaino visureigis, nebuvo sulaukęs joks kitas automobilis. Reikėtų nepamiršti, jog apie jį yra žinoma labai nedaug, o informacija yra tokia sena, kad net nėra aišku ar jis tikrai bus toks, koks kadaise buvo pademonstruotas gerbėjams. Kaip bebūtų, populiarumas didžiulis, o ir gamyba prasidės jau ganėtinai greitai.

Įdomu ir tai, jog 1,5 mln. išankstinių registracijų leido „Tesla“ vadovams surinkti net 1,5 mlrd. JAV dolerių, nors elektromobilis dar net nėra paruoštas gamybai. Žinoma, žmonės, kurie pateikė registraciją – turės galimybę atgauti savo pinigus, jeigu nebenorės įsigyti jau paruošto automobilio. Priminsime, jog pradinė „Cybertruck“ kaina buvo planuota apie 40 tūkst. JAV dolerių, tačiau mažai tikėtina, kad ji tokia ir išliks. Apie tai dar visai neseniai užsiminė ir pats Elonas Muskas, kuris sakė, jog šiai dienai tai yra tiesiog neįmanoma.

Pristatymo metu „Tesla“ žadėjo, jog pirmieji automobiliai savininkus pasieks jau 2021 metais, tačiau tai neįvyko, o šiai dienai yra praėję kone trys metai nuo „Cybertruck“ pristatymo. Ir panašu, kad 2023 metais šio neįtikėtino elektromobilio mes vis dar neišvysime riedant gatvėse. Remiantis „Reuters“ duomenimis, masinė „Tesla Cybertruck“ gamyba gali prasidėti tik 2023 metų pabaigoje.

Ir panašu, kad gamyba išties turėtų prasidėti jau 2023 metų pabaigoje. Internete pasklido informacija, jog „Tesla“ jau ieško darbuotojų, kurie dirbtų būtent prie „Cybertruck“ elektrinio automobilio. Įmonė ieško žmonių, kurie prižiūrėtų gamybos procesą ir darbuotojų, kurie rūpintųsi BIW (angl. Body in White) etapu. Pastarojo metu vyksta transporto priemonės surinkimo darbai.

Dėl savo dizaino keistenybių „Cybertruck“ bus gana sunku surinkti, nes vietoj standartinio korpuso rėmo ir plokščių jame naudojamas nerūdijančio plieno egzoskeletas. Štai kodėl „Tesla“ užsakė didžiausią liejimo mašiną pasaulyje, kuri leis pagaliau pradėti įspūdingojo visureigio gamybą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!