Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/85084/lp-express-pristato-naujos-kartos-pastomata/spausdinti/

„LP Express“ pristato naujos kartos paštomatą

Publikuota: 2022-11-21 15:43
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Veiklos dešimtmetį minintis „LP Express“ paštomatų tinklas klientams pristato naujovę – pirmąjį Lietuvoje naujos kartos paštomatą. Bandomasis „LP Express ECO“ paštomatas yra laikomas vienu iš šiuolaikinių sprendimų, leisiančių paštomatų paslaugą priartinti dar arčiau gyventojų, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„LP Express“ pristato naujos kartos paštomatą

Pirmąjį Lietuvoje kilnojamąjį paštomatą galima rasti Vilniuje, J. Jasinskio g. 16, „Verslo trikampio“ biurų komplekse. Iš viso jame įrengta 12 dėžučių, šiuo metu klientai jį galės naudoti siuntoms atsiimti.

„Technologinės ypatybės „LP Express ECO“ paštomatus leis statyti gyventojams dar patogesnėse vietose. Skirtingai nei tradiciniams, vadinamiesiems mobiliesiems paštomatams nėra būtinas elektros ar interneto įvadas, jie gali veikti ir nuo įkraunamų saulės baterijų. Toks lankstumas leidžia juos statyti ne tik arčiau klientams patogių vietų, bet ir reaguojant į situaciją siuntų rinkoje – įrenginį galima operatyviai perkelti ten, kur siuntų srautai konkrečiu metu yra patys didžiausi“, – sako Lietuvos pašto Verslo ir technologijų padalinio vadovas Ruslanas Prokofjevas.

Naujos kartos paštomate, skirtingai nei kituose „LP Express“ paštomatų modeliuose, nėra ekrano, spausdintuvo bei skenerio. Jame yra tik įmontuota klaviatūra, kurioje suvedus siuntos atsiėmimo PIN kodą atsiveria durelės ir galima pasiimti laukiamą siuntą. „LP Express ECO“ paštomatuose ateityje siuntas bus įmanoma ne tik atsiimti, bet ir palikti siuntimui ar saugojimui ir grąžinimui.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!