Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/85060/ir-elektromobiliai-gali-uzfiksuoti-stulbinanti-greiti-vokietijoje-pasiektas-pasaulio-rekordas/spausdinti/

Ir elektromobiliai gali užfiksuoti stulbinantį greitį: Vokietijoje pasiektas pasaulio rekordas

Publikuota: 2022-11-18 13:32
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Automobilių rinkoje jau kuris laikas vyksta elektrifikacijos procesas. Daugelis gamintojų skelbia datas, iki kada ketinama atsisakyti vidaus degimo variklių, o taip pat pristato ir vis daugiau elektromobilių. Šįsyk visų dėmesį patraukė dar 2021 metų pabaigoje pristatytas modelis.

Ir elektromobiliai gali užfiksuoti stulbinantį greitį: Vokietijoje pasiektas pasaulio rekordas

Niekam ne paslaptis, jog elektromobiliai nėra pačios greičiausios transporto priemonės rinkoje, tačiau kompanijos „Rimac“ atstovai nusprendė paneigti nusistovėjusią realybę. Vokietijoje esančioje „ATP Automotive Testing Papenburg“ trasoje buvo siekiama rekordo ir, panašu, kad jį pavyko užfiksuoti.

„Rimac“ komanda su vyriausiuoju testuotoju Miro Zrnčevičiumi, kuris ir vairavo bendrovės elektromobilį užfiksavo įspūdingą rezultatą. Dar 2021 metų pabaigoje pristatytas „Rimac Nevera“ elektrinis automobilis užfiksavo 412 kilometrų per valandą rekordą ir taip pasiekė naują, prekyboje esančių elektromobilių, rekordą. Iki šiol tokio greičio nebuvo pasiekęs joks elektriniu varikliu aprūpintas automobilis, kuris būtų prieinamas įsigyti.

Įdomu tai, jog Vokietijoje esanti trasa buvo pasirinkta neatsitiktinai. Ovalo formos trasoje tiesiosios siekia 4 kilometrus, kas buvo reikalinga norint elektromobiliui pasiekti rekordinį greitį. „Rimac Nevara“ trasoje pasirodė su „Michelin Cup 2R“ padangomis, kurios leidžiamos naudoti ir kasdieniuose keliuose, o rekordinį greitį užfiksavo „Racelogic V-Box GPS“ matavimo įranga.

Kroatijos automobilių gamintojas jau anksčiau buvo užfiksavęs ir kitą elektromobilių greičio rekordą. Tas pats „Rimac Nevara“ ketvirtį mylios, kas yra kiek daugiau nei 400 metrų, buvo įveikęs vos per 8,852 sekundės. Ir nors visi šie skaičiai elektrinių automobilių rinkoje atrodo įspūdingai, tačiau bendrame kontekste – tai tikrai nėra patys geriausi rezultatai.

„Rimac Nevara“ užfiksuotas greičio rekordas yra tik ketvirtas, įtraukiant ir vidaus degimo varikliais aprūpintus automobilius. Tarp prekyboje esančių transporto priemonių geriausią rezultatą užfiksavo „Koenigsegg Agera RS“ su 447,19 kilometrų per valandą greičiu. Antroje pozicijoje – „Bugatti Veyron 16.4 Super Sport“ su 431,072, o trečioje pozicijoje rikiuojasi „SSC Ultiamte Aero“ modelis, pasiekęs 412,22 kilometrų per valandą greitį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!