Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/85023/robotex-plecia-teltonikos-gaminiu-testavimo-apimtis/spausdinti/

„Robotex“ plečia „Teltonikos“ gaminių testavimo apimtis

Publikuota: 2022-11-16 13:52
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt / Pranešimas spaudai

Viena didžiausių šalies aukštųjų technologijų bendrovė „Teltonika EMS“ korinio ryšio (GSM) modulių testavimo apimtis didins pasitelkusi robotikos ir automatikos bendrovės „Robotex“ sprendimus. Ši SBA grupės įmonė įdiegė robotizuotą stotį, kuri leis „Teltonika EMS“ gaminių testavimo mastą padvigubinti, rašoma SBA pranešime žiniasklaidai.

„Robotex“ įdiegta testavimo stotis / SBA nuotr.
„Robotex“ įdiegta testavimo stotis / SBA nuotr.

„Ypatingai konkurencingose globaliose rinkose aukštųjų technologijų įrenginius privalome gaminti pasitelkę lygiai tokias pat aukštas gamybos technologijas ir maksimaliai automatizuodami kiekvieną gamybos žingsnį. Produktų testavimas yra viena svarbiausių ir atsakingiausių proceso dalių, kuria užtikrinama gaminių kokybė. Kartu su „Robotex“ įdiegti robotikos sprendimai ryšio modulių gamybos pajėgumus padidins 2 kartus, o tai leis didinti ir visos grandinės efektyvumą bei pardavimų mastą mūsų eksporto rinkose“, – sako „Teltonika EMS“ vadovas Simas Rutkauskas.

Pasak „Robotex“ vadovo Andriaus Kochansko, robotizuotos modulių testavimo stoties projektas „Teltonika EMS“ gamykloje Vilniuje įgyvendintas per trumpą laiką.

„Robotizuotą stotį sukūrėme ir įdiegėme per 5 mėnesius, o tai buvo tikras iššūkis žinant, kokia sudėtinga situacija yra su logistika ir medžiagų bei detalių tiekimu. Prognozuojame, kad nepaisant sudėtingo laikotarpio, ambicinga „Teltonikos“ ir visos Lietuvos aukštųjų technologijų pramonės plėtra bei nauji projektai artimiausiais metais toliau katalizuos paklausą inovatyviems robotikos bei automatikos sprendimams gamyboje. Inovatyviais, našumą didinančiais sprendimais jau prisidėjome ir toliau prisidėsime prie šios šakos pozicijų stiprinimo tarptautinėse rinkose. Tą liudija ir ilgalaikis bendradarbiavimas su rinkos flagmanu“, – sako „Robotex“ vadovas Andrius Kochanskas.

Pasak jo, savo ruožtu „Robotex“ šiemet tęs įmonės strateginę kryptį didinti robotikos spendimų skvarbą ir diversifikaciją įvairiose pramonės šakose. Be aukštųjų technologijų „Robotex“ diegia robotikos sprendimus baldų gamybos, medienos, maisto pramonės šakose bei logistikos įmonėse.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!