Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/84948/kinijos-automobiliu-gamintojas-pristate-modeli-kuris-nustebins-dizaino-sprendimu/spausdinti/

Kinijos automobilių gamintojas pristatė modelį, kuris nustebins dizaino sprendimu

Publikuota: 2022-11-09 18:28
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kultūriniai skirtumai įvairiose šalyse kartais gali būti didžiuliai, mes turime skirtingą maistą, turime skirtingus papročius – tai, ką viena šalis laiko tiesiog nemandagiu elgesiu, kitoje gali atrodyti tiesiog puikios manieros. Tačiau kultūriniai skirtumai galioja ne tik maistui ar manieroms, bet ir automobiliams.

„Baojun KIWI EV“

Tai, kas Europoje ar JAV šiuo atveju gali būti laikoma vaisių kompanijos ar kino studijos reklaminiu automobiliu, Kinijoje yra naujausia mados tendencija. Prieš keletą dienų Kinijoje buvo pristatytas naujasis „Baojun KIWI EV“ elektrinis automobilis, kuris sukurtas bendradarbiaujant su „Disney“ ir „Pixar“, o jo dizaino sprendimai nustebins daugelį.

Žvelgiant į naujojo „KIWI EV“ nuotraukas, gali susidaryti įspūdis, jog tai – saldainių įpakavimas. Elektromobilis papuoštas braškių iliustracijomis, o dominuojanti transporto priemonės spalva – rožinė. Tai ne bet koks rožinis - tai ryškiausias jo tonas ir jis yra absoliučiai visur - kad ir į kurią pusę pasuktumėte - visur rožinė spalva. Ir tai dar ne viskas.

„Baojun KIWI EV“

Vairuotojo sėdynės galvos atrama turi išsiuvinėtą milžinišką braškių raštą, o keleivio pusėje – „Lotso Bear“ iliustracija. Žinoma, abi sėdynės turi ir „Mrs Kiwi“ užrašą. Automobilis netgi gauna specialią demonstravimo zoną „Baojun“ salonuose, kad dar labiau padidintų jo „rausvumą“, nes automobilis, matyt, nėra pakankamai rožinis.

Kalbant apie techninę pusę, tai gana standartinis modelis. „Baojun KIWI EV“ aprūpintas 40 kW galios elektriniu varikliu su galiniais varomaisiais ratais, o baterijos talpa siekia 31,9 kWh. Įdomu tai, kad šis elektromobilis turi ir specialią DJI versiją, kuri pasiūlys 50 kW variklį, o jo nuvažiuojamas atstumas siekia maždaug 301 kilometrą. Standartinė versija, pagal NEDC, įveikia maždaug 305 kilometrus.

Turbūt pagrindinis klausimas - kam skirtas šis automobilis? Paaugliai? Ar paaugliams patinka „Toy Story 3“ ar bet kokia „Toy Story“? Sunku pasakyti ar paaugliai būtų pasiryžę mokėti 15,5 tūkst. eurų už tokį elektromobilį, o daugeliui suaugusių tokie dizaino sprendimai gali pasirodyti ne patys tinkamiausi. Ar pirktumėte tokį automobilį jūs? Pasidalinkite savo mintimis komentarų skiltyje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!