Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/84541/kinai-pristate-neitiketinai-pigu-automobilio-modeli-taciau-jis-jau-kazkur-matytas/spausdinti/

Kinai pristatė neįtikėtinai pigų automobilio modelį, tačiau jis jau kažkur matytas

Publikuota: 2022-10-05 13:12
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Elektrinių automobilių rinkoje konkurencija didėja kone kasdien. Daugelis gamintojų vis dažniau pristato naujus modelius, o į šią rinką jungiasi ir daugybė mažesnių bendrovių. Tarp jų galime išvysti ir nemažai įdomių variantų, kurie prieinami už itin žemą kainą.

„Dongfeng EV EX1 Pro“

Kinijoje pristatytas naujasis „Dongfeng EV EX1 Pro“ elektromobilis, kurio kaina nustebins daugelį – ji sieks vos 8000 eurų. Tai naujesnė jau parduodamo „EV EX1“ versija. Pagrindinis skirtumas tarp dviejų modelių yra naujas trijų dalių ličio akumuliatorių paketas.

Nesunku pastebėti, jog naujasis „Dongfeng“ modelis yra identiškas „Renault City K-ZE“ automobiliui. Automobilį gamina daugybė kitų kompanijų skirtingais pavadinimais ir iš tikrųjų yra paremtas kitu „Renault“ modeliu – tai benzinu varomu mažu visureigiu „Renault Kwid“.

„Dongfeng EV EX1 Pro“ elektromobilyje naudojamas atnaujintas akumuliatorius siūlo šiek tiek geresnį nuvažiuojamą atstumą – 331 km pagal CLTC standartą, kas yra maždaug 10 km daugiau nei senesniame variante. Verta pastebėti, jog šis automobilis yra aprūpintas ir ganėtinai dideliu ekranu, jo viduje.

„Dongfeng EV EX1 Pro“

„Dongfeng” su pasididžiavimu pranešė ir tai, jog visi naujojo „EV EX1 Pro“ modeliai aprūpinti oro pagalvėmis. Nors tai gali skambėti neįprastai, Kinijos mažų elektromobilių rinkoje dauguma tokių transporto priemonių nesiūlo oro pagalvių.

Kalbant apie šio automobilio interjerą, jis yra ganėtinai paprastas. Gamintojas šiek tiek papildė jo spalvinę gamą ir atnaujino apmušalus, lyginant su senesnės kartos modeliu. Informacinė ir pramogų sistema siūlo balso palaikymą su palydovine navigacija ir daugialypės terpės funkcija, kuri dabar gali sąveikauti balsu.

Skelbiama, kad šis elektrinis mažylis turės 33 kW elektrinį variklį, o baterijos talpa sieks 27,17 kWh. Naujasis „EV EX1 Pro“ palaikys ir 30 kW greitąjį CCS įkrovimą. Kaip jau minėjome, šio elektromobilio kaina prasidės vos nuo 8000 eurų, tačiau nėra aišku ar jis atkeliaus ir į Europos rinką.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!