Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/84404/kinijoje-pademonstruotas-auksciausios-klases-xpeng-elektromobilis/spausdinti/

Kinijoje pademonstruotas aukščiausios klasės „XPeng“ elektromobilis

Publikuota: 2022-09-24 17:31
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Elektromobilių rinkoje – ilgai lauktos naujienos iš Kinijos kompanijos „XPeng“ stovyklos. Kaip ir buvo tikėtasi, pagaliau pristatytas naujasis „XPeng G9“ modelis, kuris pirkėjams bus pasiūlytas nuo maždaug 45 tūkst. eurų.

Kinijoje pademonstruotas aukščiausios klasės „XPeng“ elektromobilis

Kinijos bendrovės vadovai atskleidė, jog „G9“ modeliai turės tris skirtingas versijos, o kiekvienos jų pavadinimas išduoda kokį atstumą elektromobilis gali nuvažiuoti pagal CLTC reitingą.

„XPeng“ pasiūlys 570, 650 ir 702 versijas, kurios teoriškai galės įveikti analogišką atstumą. Reikėtų atkreipti dėmesį, jog CLTC vertinimai yra itin optimistiški, o tai reiškia, kad tokio nuvažiuojamo atstumo šie elektromobiliai gali ir nepasiekti.

„XPeng G9“ sukurtas naudojant Kinijoje pagamintą 800 V SiC platformą (silikono karbido) ir komplektuojamas su „XPeng“ 480 kW S4 įkrovimo sistema. Kompanijos atstovų teigimu, dėl šios naujos įkrovimo technologijos „G9“ serijos modeliai yra greičiausiai įkraunami elektromobiliai visoje rinkoje. Čia mes rasime dviejų tipų baterijas – senesnės 3C, tiekiamos CATL ir CALB, ir naujesnės 4C, kurias tiekia „Sunwoda“.

Skelbiama, jog 3C baterijas per 20 minučių bus galima įkrauti nuo 10 iki 80 proc., kas yra pakankamai geras rezultatas. Žymiai geresnius rezultatus demonstruoja 4C akumuliatoriai, kurie analogiškus rezultatus gali pasiekti vos per 15 minučių, o 200 km nuvažiuojamą atstumą pasiekti pakaks vos 5 minučių įkrovimo.

Kinijoje pademonstruotas aukščiausios klasės „XPeng“ elektromobilis

Pažvelkime į šio elektromobilio vidų. „XPeng“ daug laiko skyrė interjero kūrimui ir tai akivaizdžiai atsiperka. Priekinėje automobilio dalyje nesunku pastebėti dvigubą ekraną, kuris aprūpintas „Unity3D“ vaizdo varikliu, leidžiančiu realiu laiku sukurti 3D vaizdus, esančius aplink automobilį. Tai reiškia, jog vairuotojas realiu laiku galės stebėti kas vyksta aplink transporto priemonę.

„XPeng“ savo naująjį produktą aprūpintą jų pačių sukurta audio sistema su 18 garsiakalbių bei „Dolby Atmos“ technologija. Kinijos milžinė į automobilio dizainą pažiūrėjo kaip į 5D kino teatro patirtį – pirkėjams pasiūlys vibruojančias sėdynes, aplinkos apšvietimą ir net pritaikytus kvapus. Salono apšvietimas keičia spalvas ir intensyvumą, sėdynės vibruoja, temperatūros pokyčiai ir kvapai purškiami sinchroniškai su žiūrimu filmu.

Skelbiama, kad bagažinės talpa siekia 660 l pakėlus galines sėdynes, o nuleidus sėdynes tūris padidėja iki 1 576 litrų. Naujasis „XPeng G9“ taip pat aprūpintas net ir 220 V lizdu, galinčiu įjungti 2200 W apkrovą – puikiai tinka nešiojamam kompiuteriui, indukcinei orkaitei ar kavos virimo aparatui.

Akivaizdu, jog „XPeng“ gerokai pasistengė kurdami naująjį elektromobilį ir jame galima rasti viską, ko gali prireikėti. Kaip jau minėjome, bazinis „G9“ modelis kainuos nuo 45 tūkst. eurų, tačiau kol kas jį, o taip pat ir kitus modelius, bus galima įsigyti tik Kinijoje. Tiesa, netolimoje ateityje ši „XPeng“ naujiena turėtų pasiekti ir Europą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!