Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/83901/rusija-pristato-bepilote-kovos-masina-bmp-3-udar/spausdinti/

Rusija pristato bepilotę kovos mašiną BMP-3 „Udar“

Publikuota: 2022-08-10 21:18
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Rusijos valstybinė korporacija „Rostec“ kariniame-techniniame forume „Army-2022“ pristatys nepilotuojamą pėstininkų kovos mašiną BMP-3. Mašina demonstracijoje važiuos be įgulos, operatoriai ją valdys nuotoliniu būdu.

„Rostec“ nuotrauka
„Rostec“ nuotrauka

Mašiną sukūrė Rusijos tyrimų instituto „Signal“ inžinieriai. Kaip rašo Rusijos svetainė „Army Standard“, ji pavadinta BMP-3 „Udar“. Pati platforma buvo sukurta dar sovietiniais laikais, tačiau buvo užbaigta tik neseniai.

Prototipas, apie kurį „Rostec“ kalbėjo dar 2021 metais, sveria 18,7 t, turi vikšrinę važiuoklę ir 500 AG dyzelinį variklį UTD-29. Kūrėjų teigimu, robotas gali įveikti iki 2,5 m pločio griovius ir kopti į iki 30 laipsnių statumo šlaitus. „Rostec“ žada, kad „Udar“ kelyje pasieks iki 70 km/h greitį, o 700 litrų degalų bako pakaks iki 600 km nuvažiuoti.

„Udar“ bus valdomas per atstumą – tam naudojamos vaizdo kameros, speciali automatizuota sistema ir ryšio priemonės. „Rostec“ numato galimybę „Udar“ veikti ir visiškai autonomiškai be žmogaus įsikišimo – tokiu atveju „Udar“ turėtų sudaryti 3D vietovės žemėlapį pagal duomenis, perduodamus iš jutiklių. Tam būtų naudojamas dirbtinis intelektas skirtas apskaičiuoti maršrutą, atsižvelgiant į reljefą ir kovinės misijos ypatybes. Bent jau kol kas sunku tikėtis, kad rusai jau būtų išvystę dirbtinio intelekto sistemą, kuri paverstų „Udar“ visiškai autonominiu.

„Udar“ turi 100 mm pagrindinį ginklą, 30 mm antrinį ginklą ir 7,62 kalibro kulkosvaidį. Be to, „Udar“ gali būti aprūpintas bepiločiais orlaiviais žvalgybai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!