Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/83463/naujasis-apple-ismanusis-laikrodis-gali-tureti-karsciavimo-nustatymo-funkcija/spausdinti/

Naujasis „Apple“ išmanusis laikrodis gali turėti karščiavimo nustatymo funkciją

Publikuota: 2022-07-04 21:09
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Pranešama, kad būsimasis „Apple Watch Series 8“ išmanusis laikrodis turės kūno temperatūros jutiklį, kuris galės nustatyti, ar karščiuojate.

Kaip praneša „Bloomberg“, laikrodis turėtų nustatyti, kada kūno temperatūra pakyla, ir tada paskatinti jus kreiptis į gydytoją arba pasinaudoti termometru.

Kūno temperatūros jutiklis dar turi praeiti vidinius bandymus, ir jei jie bus sėkmingi, tikimasi, kad „Apple“ šią funkciją įtrauks į „Watch Series 8“ laikrodį. Tačiau būsimame „Apple Watch SE“ jutiklio greičiausiai nebus.

Gandai apie naują kūno temperatūros jutiklį sklando jau daugiau nei metus. „Bloomberg“ apžvalgininkas M. Gurmanas pirmą kartą nurodė šią galimybę 2021 m. birželį, o vėliau šių metų sausį savo prognozę atšaukė, rašo „The Verge“. Vėliau balandžio mėn. jis dar kartą pakeitė nuomonę ir pažymėjo, kad kūno temperatūros jutiklio galime tikėtis „jau šiais metais“. Tiekimo grandinės analitikas Ming-Chi Kuo taip pat mano, kad jutiklis debiutuos dar šiais metais.

Ankstesniuose „The Wall Street Journal“ pranešimuose nurodoma, kad kūno temperatūros jutiklis taip pat galėtų būti naudojamas vaisingumui stebėti – kūno temperatūros pokyčiai galėtų padėti nustatyti, kada yra didesnė tikimybė pastoti, arba numatyti, kada prasidės mėnesinės.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!