Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/83045/paskelbta-kada-i-ora-pakils-itin-modernus-slaptas-bombonesis-b-21/spausdinti/

Paskelbta, kada į orą pakils itin modernus slaptas bombonešis B-21

Publikuota: 2022-05-30 13:34
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

„Northrop Grumman“ praneša, kad nors B-21 prototipo bandymai yra sėkmingi, ypatingai modernus slaptas bombonešis pirmam skrydžiui šiemet dar nepakils.

B-21. Gamintojo nuotrauka
B-21. Gamintojo nuotrauka

Šiuo metu B-21 prototipas yra kankinamas ant žemės. Jo fiuzeliažas ir atskiri komponentai yra dirbtinai apkraunami. Tuo pačiu kalibruojami ir prietaisai, reikalingi tiksliam skrydžiui.

Vėlesnėse bandymų stadijose B-21 bus dažomas, bus užvesti jo varikliai. Angarą prototipas paliks dar šiais metais, o pirmam skrydžiui kils 2023-iųjų vasarį-kovą.

„Northrop Grumman“ teigia, kad prototipas yra praktiškai paruoštas serijinei gamybai. Vos tik bombonešis bus užbaigtas, „Northrop Grumman“ siekia stabiliu tempu pristatyti šiuos lėktuvus JAV karinėms oro pajėgoms.

Iš pradžių B-21 tarnaus šalia kitų amerikietiškų strateginių bombonešių - „Rockwell B-1 Lancer“, „Northrop Grumman B-2 Spirit“ bei „Boeing B-52 Stratofortress“. Tačiau vos tik B-21 skaičiai bus didesni, o lėktuvas įrodys savo patikimumą ir galimybes, jis pakeis visus senesnius bombonešius. Dabar planuojama, kad pirmieji B-21 tarnybą pradės 2026-2027 metais.

Beje, šiuo metu bandomas ir kalibruojamas B-21 nėra vienintelis. Dar rugsėjį buvo patvirtinta, kad gaminami 5 prototipai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!