Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/83035/naujos-raketos-pakels-himars-i-kita-lygi-gales-naikinti-iki-1000-km-atstumu/spausdinti/

Naujos raketos pakels HIMARS į kitą lygį – galės naikinti iki 1000 km atstumu

Publikuota: 2022-05-30 07:01
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

JAV kuriamos naujos raketos M270A1/A2 MLRS bei M142 HIMARS sistemoms. Jos pakeis ATACMS ir galės nuskrieti iki 1000 kilometrų.

HIMARS ©  commons.wikimedia.org
HIMARS © commons.wikimedia.org

ATACMS raketos lekia 300 km. Taigi, MLRS ir HIMARS veikimo nuotolis išaugtų daugiau nei dvigubai. Šie ginklai ir taip yra labai pajėgūs, nes raketos yra ne tik galingos, bet ir labai tikslios. Bet naujos technologijos ženkliai išplėstų egzistuojančias galimybes.

„Lockheed Martin“ jau bando toli lekiančias „PrSM“ („Precision Strike Missile“) raketas. Spalį prototipas jau nuskriejo daugiau 500 km. Tai – pirmoji projekto dalis. Antroji „PrSM“ versija, kuri bus žymima „Increment 2“, galės nuskrieti 1000 km. Tokios galimybės paverstų MLRS bei HIMARS ne tik labai galingais, bet ir apgaulingais ginklais – priklausomai nuo raketų, šios sistemos galės naikinti taikinius 30-1000 km atstumu. Tai – visiškai naujas lygis tokiai mobiliai raketinei artilerijai.

Ukraina prašo sąjungininkų suteikti MLRS ir HIMARS. Aišku, sistemos atkeliautų su ATACMS ar kitomis ne tokio įspūdingo nuotolio raketomis. Tačiau Ukraina vis tiek galėtų efektyviai naikinti rusų pozicijas šalies rytuose ir pietuose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!