Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/82833/metas-atsisveikinti-po-20-metu-apple-nutraukia-ipod-muzikos-grotuvu-gamyba/spausdinti/

Metas atsisveikinti: po 20 metų „Apple“ nutraukia „iPod“ muzikos grotuvų gamybą

Publikuota: 2022-05-12 17:25
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

„Apple“ paskelbė, kad nutraukia legendinio „iPod“ įrenginio, pakeitusio muzikos klausymo istoriją, gamybą.

Metas atsisveikinti: po 20 metų „Apple“ nutraukia „iPod“ muzikos grotuvų gamybą
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Naujausia muzikos grotuvo iteracija – „iPod Touch“ – nebuvo atnaujinta nuo 2019 m., o daugelis jo funkcijų dabar yra kituose produktuose.

Kompanija „Apple“ teigė, kad ir toliau pardavinės „Touch“, vienintelį vis dar parduodamą „iPod“ kartos modelį, „kol bus atsargų“.

2001 m. išleistas „iPod“ buvo pirmasis MP3 grotuvas, kuriame buvo galima įrašyti 1000 dainų. Be „Touch“, buvo ir „iPod mini“, „iPod Nano“ bei „iPod Shuffle“ versijos, rašo BBC.

Iki 2011 m. „Apple“ užėmė 70 proc. pasaulinės MP3 grotuvų rinkos, o iki šiol parduota daugiau kaip 400 mln.

2017 m. bendrovė nustojo prekiauti „Nano“ ir „Shuffle“, paskutiniais atskirais muzikos grotuvais, o vėlesnės „Touch“ versijos vis labiau priminė išmaniuosius telefonus: naudotojai galėjo fotografuoti, siųsti el. laiškus ir skambinti vaizdo skambučiais.

Tačiau, kaip rašo „The Guardian“, technologijų analitikai jau senai tvirtino, kad tik laiko klausimas, kada „iPhone“ išmanieji iš rinkos išstums „iPod“.

Pareiškime, kuriame skelbiama apie nutraukiamą gamybą, „Apple“ pasaulinės rinkodaros viceprezidentas Gregas Joswiakas sakė, kad „iPod“ dvasia gyvuoja toliau“.

„Muzika visada buvo mūsų „Apple“ pagrindas, o tai, kad „iPod“ ją pateikė šimtams milijonų vartotojų, turėjo įtakos ne tik muzikos pramonei, bet ir iš naujo apibrėžė, kaip muzika atrandama, klausoma ir dalijamasi“, – sakė jis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!