Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/8235/naujoji-indukcine-kaitlente-automatiskai-prisitaiko-prie-puodo-dydzio/spausdinti/

Naujoji indukcinė kaitlentė automatiškai prisitaiko prie puodo dydžio

Publikuota: 2007-06-12 12:13
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Electrolux, UAB

Buitinės technikos gamintojas „Electrolux“ sukūrė dar labiau maisto gaminimo procesą palengvinančią indukcinę kaitlentę, kurios kaitinimo paviršius automatiškai prisitaiko prie puodų ar keptuvių dydžio. Įprastose kaitlentėse kaitinimo paviršiai yra suskirstyti tam tikro dydžio kaitinimo zonomis, dėl ko vartotojams tekdavo naudoti tik specialaus dydžio indus.

„Novatoriška indukcinių kaitlenčių technologija leidžia panaikinti įprastas maisto gaminimo zonas, suteikia vartotojams daugiau laisvės ir galimybių improvizuoti virtuvėje“, - teigia UAB „Electrolux” generalinis direktorius Deimantas Kirlys.

Ant naujosios indukcinės kaitlentės „Infinit“ kaitinimo zonos galima dėti bet kokį kaistuvą, kurio skersmuo yra nuo 12,5 iki 21 cm. Keramikiniame kaitlentės paviršiuje įmontuotos indukcinės ritės bei šilumos indikatoriai automatiškai prisitaiko prie kaistuvo pločio, sukuria ir kontroliuoja maistą šildantį elektromagnetinį lauką.

Šiluma kuriama tik tada, kai indas yra padėtas ant kaitlentės. Jį nuėmus, indukcinė kaitvietė automatiškai įsijungia į budėjimo režimą ir išsijungia, jei kaistuvas tam tikrą laiką neuždedamas.

Electrolux Infinite

Pasak D. Kirlio, šios unikalios savybės suteikia kaitlentei „Infinite“ neabejotinų pranašumų prieš dujines ar elektrines kaitlentes: preciziškai reguliuojant kaitinimo procesą, sutaupoma iki 45 proc. elektros energijos, 50 proc. laiko ir išvengiama nelaimingų atsitikimų virtuvėje.

Maisto gaminimas indukcinė kaitlente yra ypač saugus, kadangi nėra atviros ugnies ar nematomo likusio karščio. Šiluma perduodama tiesiai į puodo dugną. Stiklo keramikos paviršius ne įkaista, o tik sušyla ir po naudojimo ypač greitai atvėsta, taip panaikindamas bet kokią nusideginimo riziką. Be to, prie neįkaistančio paviršiaus nelimpa maisto likučiai, todėl kaitlentę yra lengviau prižiūrėt ir išvalyti.

Visa informacija apie maisto gaminimo procesą yra pateikiama prisilietimui jautriame prietaiso valdymo skydelyje.

Naujoji indukcinė kaitlentė „Infinite“ priklauso naujai „Electrolux” produktų linijai „Global Design“, kuri pasižymi vienodu skirtingos paskirties prietaisų dizainu ir leidžia sukurti vizualiai harmoningą ir funkcionalų virtuvės interjerą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!