Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/81572/tesla-sukurtas-vairas-taps-istorija-stai-tai-ka-sugalvojo-bmw/spausdinti/

„Tesla“ sukurtas vairas taps istorija: štai tai ką sugalvojo BMW

Publikuota: 2022-01-25 21:02
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

JAV automobilių gamintojas „Tesla“ daug ką nustebino dėl „Model S Plaid“ modelyje naudojamo varo, kuris skiriasi nuo to ką mes esame įpratę matyti transporto priemonėse. Tačiau, panašu, kad tokį sprendimą jau netolimoje ateityje tikisi pralenkti BMW, kurie užpatentavo tokį variantą, kokią dar nebūsite matę jokiame automobilyje.

„Tesla“ sukurtas vairas taps istorija: tai ką sugalvojo BMW

Jeigu „Tesla“ pašalino tik viršutinę vairo dalį, kas tuomet sukėlė didžiulę diskusijų bangą, tai vokiečių sprendimas nustebins dar labiau. Brėžiniuose, kurie buvo BMW patento dalis, pateikta JAV patentų biurui, matyti, kad Vokietijos automobilių milžinė sugalvojo išties įdomų sprendimą. Kaip galite matyti iš žemiau esančių nuotraukų, vairas turi dvi rankenas, kurios turi savo sukimosi tašką, esantį išorinėje vairo stebulės dalyje.

„Tesla“ sukurtas vairas taps istorija: tai ką sugalvojo BMW

Įdomu tai, jog kai transporto priemonė nėra naudojama arba naudojama autonominio vairavimo funkcija, BMW sukurto vairo rankenos atlenkiamos į vidų, kad užimtų kuo mažiau vietos. „CarBuzz“ teigimu, vairo valdikliai taip pat gali būti užlenkti, nors tai patento aprašymuose ir neminima.

„Tesla“ sukurtas vairas taps istorija: tai ką sugalvojo BMW

Nors toks sprendimas ir atrodo įdomiai, o ir savo unikalumu, tikriausiai, pralenkia Elono Musko valdomos kompanijos sprendimus, tačiau kol kas išlieka neaišku ar ši technologija bus panaudota realybėje. BMW artimiausiu metu skirs nemažai dėmesio savo koncepciniam „i Vision Circular“ variantui, kuris buvo pademonstruotas praėjusių metų rugsėjį.

„Tesla“ sukurtas vairas taps istorija: tai ką sugalvojo BMW

Tiesa, nors tokį sprendimą išvysti realybėje artimiausiu metu nėra daug vilčių, tačiau tai vis tik gali įvykti. Skelbiama, jog BMW analogišką patentą pateikė ne tik JAV patentų biurui, tačiau ir Vokietijoje bei Kinijoje. Labai realu, kad tokia technologija galėtų panaudoti realiame automobilyje tuomet, kai autonominis vairavimas taptų plačiai naudojamu. O ką apie tokį automobilio vairą manote jūs?

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!