Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/81552/volkswagen-bando-patenkinti-rinkos-poreikius-i-prekyba-grazinamas-pigiausias-bendroves-elektromobilis/spausdinti/

„Volkswagen“ bando patenkinti rinkos poreikius: į prekybą grąžinamas pigiausias bendrovės elektromobilis

Publikuota: 2022-01-23 11:52
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Vokietijos milžinė „Volkswagen“ ieško būdų patenkinti rinkos poreikį, kuris susijęs su elektriniais automobiliais. Vis didėjantis tokių transporto priemonių populiarumas ir nuolat augantys jų pardavimai – nemenkas iššūkis daugeliui gamintojų, tačiau, panašu, kad VW rado tam sprendimą.

„Volkswagen“ bando patenkinti rinkos poreikius: į prekybą grąžinamas pigiausias bendrovės elektromobilis

Remiantis naujausia informacija, „Volkswagen“ ketina į prekybą grąžinti elektrinius „Up“ modelius, kurių pardavimai buvo nutraukti dar 2020 metais. Tuomet šis sprendimas buvo priimtas dėl itin išaugusios elektromobilių paklausos, o mažasis VW automobilis nebuvo sukurtas tokių apimčių prekybai, todėl buvo nuostolingas.

Panašu, kad vokiečių milžinės vadovai mato „Renault Zoe“ ir „Dacia Spring“ modelių sėkmę, kurie yra itin populiarūs tarp pigių elektrinių automobilių.

„2020 metais mes buvome priversti laikinai sustabdyti „e-Up“ modelių prekybą, nes jų pristatymo laikas dėl išaugusios paklausos išaugo drastiškai“, – teigiama VW pranešime, kurį gavo vokiečių portalas „Golem“. Jame taip pat pridedama ir tai, jog buvo priimtas sprendimas atnaujinti jų prekybą.

Teigiama, jog toks žingsnis gali padėti „Volkswagen“ padėti užkamšyti spragą pigių elektromobilių rinkoje. Vokietijos milžinė naują modelį, kuris pasižymės žema kaina, planuoja pristatyti tik 2025 metais. Dar anksčiau buvo skelbiama, kad po keletos metų pasirodantis modelis gali kainuoti nuo 20 tūkst. eurų. Palyginimui, Vokietijoje, pritaikant valstybės taikomas subsidijas, „e-Up“ modelis pirkėjams kainuoja nuo 17 tūkst. eurų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!