Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/81524/lg-pazangi-automobilio-informacijos-ir-pramogu-sistema-idiegta-naujame-prabangiame-elektriniame-sedane/spausdinti/

LG pažangi automobilio informacijos ir pramogų sistema įdiegta naujame prabangiame elektriniame sedane

Publikuota: 2022-01-20 21:12
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Naujausia „LG Electronics“ (LG) aukščiausios klasės transporto priemonėje įdiegta informacijos ir pramogų sistema (IVI) bus pagrindinis 2022 m. „Mercedes-Benz EQS EV“ sedano elementas – per visą prietaisų skydelio plotį besitęsiantis „MBUX Hyperscreen“ ekranas „Pillar to Pillar“ (P2P). Pirmasis „Mercedes-Benz AG“ prabangus elektrinis automobilis, pasižymintis unikalia interjero koncepcija ir revoliucine žmogaus ir mašinos sąsaja, išryškina futuristines elektrinių transporto priemonių dizaino tendencijas ir rodo įdomią ateities mobilumo viziją.

LG pažangi automobilio informacijos ir pramogų sistema įdiegta naujame prabangiame elektriniame sedane

Pirmą kartą bendrovės „Mercedes-Benz AG“ pristatytas parodoje CES 2021, „MBUX Hyperscreen“ susideda iš trijų ekranų, įskaitant LCD ekraną, ICD (prietaisų skydelio ekraną) ir du OLED ekranus, CID (centrinį informacinį ekraną) ir CDD (vairuotojo ekraną), po klijuoto stiklo gaubtu, kad atrodytų kaip vienas vientisas ekranas. Naudojant pažangią plastikinio OLED (P-OLED) ekrano technologiją, „Mercedes-Benz EQS EV“ IVI sistemos vaizdas ir tekstas yra aiškūs ir ryškūs, o ploni rėmeliai be fizinių rankenėlių leidžia naudotis intuityvia jutikline sąsaja, kad vartotojo patirtis (UX) būtų kuo sklandesnė.

LG IVI sistema buvo specialiai sukurta taip, kad atitiktų „Mercedes-Benz AG“ poreikius ir būtų pritaikyta išlenktai panoraminei formai, kurios reikalauja itin elegantiškas sedanas. LG Gamybos inžinerijos mokslinių tyrimų institute, kuriam pavesta teikti įmonėje sukauptą patirtį įrangos ir medžiagų komponentų bei pažangių gamybos metodų srityje, buvo sukurtos pagrindines ekrane įdiegtos technologijos: lenkto stiklo formavimas, paviršiaus apdorojimas ir lenkto ekrano klijavimas.

Glaudžiai bendradarbiaudami LG ir „Mercedes-Benz AG“ inžinieriai pakelia automobilių ekranus, pavyzdžiui, prietaisų skydelius ir navigacijos sistemas, į naują lygį, suteikdami vairuotojams ir keleiviams daugiau patogumo ir kontrolės kelyje. Vizualiai patraukli „Mercedes-Benz EQS EV“ IVI sistema kelia ne tik patogaus naudojimo, bet ir saugumo kartelę, nes joje įdiegtos naujos technologijos, kurių efektyvumas gerokai viršija minimalius standartus, taikomus priešpriešinių susidūrimų atveju.

„Mums didelė garbė ir privilegija glaudžiai bendradarbiauti su tokiu patikimu partneriu kaip „Mercedes-Benz AG“, – sako „LG Vehicle Component Solutions Company“ prezidentas Eun Seok-hyun. – Praėjusiais metais „Mercedes-Benz AG“ mus pripažino itin vertinamu automobilių ekranų tiekėju, todėl didžiuojamės, kad ši partnerystė duoda puikių rezultatų“.

Būdama novatoriška partnerė ateities mobilumo srityje, „LG Electronics Vehicle Component Solutions (VS) Company“ bendradarbiauja su pasaulinio masto automobilių gamintojais, tokiais kaip „Mercedes-Benz AG“, siekdama tapti pirmaujančia ryšio, IVI bei ADAS sprendimų kūrėja, kad užtikrintų išskirtinę patirtį automobilyje. LG yra įsipareigojusi įvairinti savo gaminių spektrą, kad dar labiau sustiprintų savo pajėgumus, įsigydama tokias įmones kaip automobilių apšvietimo ir žibintų sistemų tiekėja „ZKW Group“, programinės įrangos kibernetinio saugumo bendrovė „Cybellum“ ir bendra įmonė „LG-Magna e-Powertrain“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!