Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/81466/oficialiai-pristatytas-daymak-spiritus-bet-ispudingam-triraciam-elektromobiliui-dar-liko-iveikti-kelias-kliutis/spausdinti/

Oficialiai pristatytas „Daymak Spiritus“, bet įspūdingam triračiam elektromobiliui dar liko įveikti kelias kliūtis

Publikuota: 2022-01-17 07:17
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Oficialiai pristatytas greičiausias triratis elektromobilis pasaulyje „Daymak Spiritus“. Atrodo, kad prototipas tikrai virs serijinės gamybos daiktu.

„Daymak Spiritus“  © Gamintojo nuotrauka
„Daymak Spiritus“ © Gamintojo nuotrauka

„Daymak Spiritus“ – tai Kanadoje kuriamas triratis dvivietis elektromobilis. Šis vardas internetiniuose portaluose buvo minimas ne kartą, nes „Daymak“ žada, kad tai bus įspūdingų galimybių sportinis automobilis. Ir dabar Jorko universitete „Daymak Spiritus“ buvo pristatytas oficialiai. Atrodo, kad jis iš tikrųjų pasieks serijinę gamybą.

Kodėl tai kelia nuostabą? Nes tokie automobilių gamybos startuoliai dažnai pranyksta taip nieko ir nepasiūlę. Ir dabar dar ne viskas aišku – „Daymak“ paleido sutelktinio finansavimo kampaniją, kurios tikslas – pritraukti 50 tūkstančių užsakymų

© Gamintojo nuotrauka

„Daymak Spiritus“ turės dvi versijas – „Ultimate“ ir „Deluxe“. Keista, bet „Deluxe“ vardą gavo bazinės komplektacijos modelis, kuris pasiekia 137 km/val. greitį ir tarp įkrovimų gali nuvažiuoti 290 km – ne taip jau blogai už 20 tūkstančių dolerių. „Spiritus Ultimate“ kainuos 149 tūkstančius – šis automobilis 100 km/val. pasieks per vos daugiau nei 2 sekundes ir įsibėgės iki 209 km/val. „Ultimate“ versija tarp įkrovimų nuvažiuos 482 km.

Šiuo metu bendrovė baiginėja gamyklos planus ir, žinoma, renka užsakymus. Kol kas ju – šiek tiek daugiau nei 25 tūkstančiai.

„Daymak Spiritus“ kelius turėtų pasiekti kitais metais. Vilties suteikia tai, kad „Daymak“ nėra tik elektromobilių startuolis – kompanija jau anksčiau ėmėsi kitų produktų kūrimo. Tai, kad vienas iš jų yra skraidanti lėkštė-dronas asmeniniam transportui, to pasitikėjimo kreditą šiek tiek sumažina, bet „Spiritus“ atrodo įgyvendinamas projektas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!