Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/81455/vieno-ispudingiausiu-tesla-elektromobiliu-dar-teks-palaukti/spausdinti/

Vieno įspūdingiausių „Tesla“ elektromobilių dar teks palaukti

Publikuota: 2022-01-15 13:29
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Arnas Balčiūnas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

2019 metais įspūdingai pristatytas „Tesla Cybertruck“ akimirksniu tapo tikru interneto hitu. Apie šį kampuotų formų keistuolį pasipylė komiški memai ir juokeliai, o kone visi entuziastai iš karto pateikė išankstinius užsakymus. Pristatymo metu „Tesla“ žadėjo, jog pirmieji automobiliai savininkus pasieks jau 2021 metais, tačiau akivaizdu, kad tai realybe taip ir netapo.

Vieno įspūdingiausių „Tesla“ elektromobilių dar teks palaukti

Daugybės kalbų ir dėmesio sulaukęs „Tesla Cybertruck“ turėtų pasirodyti iki 2023 metų pirmojo ketvirčio pabaigos, kas pakeitė prieš tai buvusį planą, pagal kurį jo išleidimas buvo planuojamas šių metų pabaigoje, skelbia „Reuters“ šaltiniai. Pagrindinė šio atidėjimo priežastis – elektrinio pikapo galimybių ir funkcijų keitimas.

Pranešama, jog „Tesla“ planuoja atlikti pakeitimus, kuriuos įtakoja vis didėjanti konkurencija šiame segmente. Niekam ne paslaptis, jog jau netrukus pasirodys „Ford F-150 Lightning“, o taip pat ir „Rivian“ sukurti elektriniai pikapai. „Tesla“ nori, kad jų produktas būtų geriausias, todėl yra priversti reaguoti į konkurencinę kovą rinkoje.

„Tesla“ kompanijos vadovas Elonas Muskas, kuris šį bendrovės šedevrą pristatė dar 2019 metais, jau bent kelis kartus buvo oficialiai patvirtinęs apie „Cybertruck“ išleidimo atidėjimą. Pastarasis patikino, jog daugiau informacijos apie šį elektrinį pikapą ketina pateikti jau sausio 26 dieną įvykstančioje metinėje finansų aptarimo konferencijoje.

Vertėtų prisiminti ir tai, jog dar visai neseniai atliko pakeitimus ir specialiame „Cybertruck“ puslapyje, kur anksčiau buvo teigiama, kad „jūs galėsite pasirinkti savo norimą konfigūraciją, artėjant gamybai 2022 metais“. Tačiau dabar 2022 metai nebeminimi. Tiesa, E.Muskas yra minėjęs, kad prie šio flagmano išleidimo atidėjimo nemažai prisideda ir pasaulinis lustų trūkumas.

„O žmogau, šie metai buvo tikras komponentų tiekimo grandinės košmaras ir tai dar ne pabaiga!“, – praėjusių metų lapkritį rašė E.Muskas.

Priminsime, jog visai neseniai pasirodė ir „Ford Motor“ pranešimas, kuriame teigiama, kad bendrovė ketina padvigubinti naujojo „F-150 Lightning“ elektrinio pikapo gamybą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!